Ungaria: remarcile lui Zelensky sunt iresponsabile

16 Noi 2022
Ungaria: remarcile lui Zelensky sunt iresponsabile

Guvernul ungar a declarat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski dă „ un exemplu prost ”, susținând că racheta care a ucis doi oameni într-un sat polonez de lângă granița cu Ucraina este rusă. Varșovia a considerat că este „foarte probabil” să fie un proiectil antiaerian ucrainean, nu unul rusesc, așa cum a susținut din nou Zelensky, scrie BFMTV

Guvernul ungar a declarat miercuri că președintele ucrainean Volodimir Zelenski dă „un exemplu prost”, susținând că racheta care a ucis doi oameni într-un sat polonez de lângă granița cu Ucraina este rusă.

„ Într-o astfel de situație, liderii lumii vorbesc în mod responsabil ”, a declarat reporterilor Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban. Dar „ președintele ucrainean, acuzându-i imediat pe ruși, a greșit, este un exemplu prost ”, a adăugat el, salutând dimpotrivă atitudinea prudentă a Poloniei și a Statelor Unite.

Varșovia a considerat „foarte probabil” că ar fi fost un proiectil antiaerian ucrainean, evocând „un accident nefericit”, ipoteză acreditată de NATO și Casa Albă.

Orban își menține legăturile cu Kremlinul

Pentru Volodymyr Zelensky însă, racheta era „rus㔄Nu mă îndoiesc că această rachetă nu era a noastră”, a insistat el miercuri seară la un post tv.

Premierul Viktor Orban, nerăbdător să mențină legături strânse cu Kremlinul, menține relații tensionate cu președintele Volodimir Zelenski în timp ce denunță ofensiva rusă în Ucraina.

„Doar Rusia este responsabilă de război, fără război nu ar exista lovituri cu rachete în Polonia”, a subliniat Gergely Gulyas.

Alte stiri din Externe

Ultima oră