Ungaria: "Politicienii europeni iau în considerare recrutarea obligatorie în Europa"

29 Mai 2024
Ungaria: "Politicienii europeni iau în considerare recrutarea obligatorie în Europa"

Ungaria respinge cât se poate de ferm ideea recrutarii europene obligatorii și, atâta timp cât actualul guvern va fi la putere, niciun tânăr maghiar nu va fi trimis pe frontul ucrainean, a declarat marți la Ráckev ministrul de Externe și Comerț, Péter Szijjártó, scrie MagyarNemzet

Înaintea evenimentului de campanie organizat în orașul Ráckev, ministrul maghiar a subliniat ideile despre recrutarea europeană obligatorie spunând că acum pierderea de vieți omenești a ucrainenilor în război a devenit insuportabilă, iar reținerea celor care intenționează să fugă arată clar că Ucraina are nevoie de soldati.

"Evident, nu este o coincidență faptul că politicienii europeni și germani susțin acum introducerea recrutării europene, nu numai pentru bărbați, ci și pentru femei. Este clar că politicienii europeni vor să trimită tinerii europeni pe frontul ruso-ucrainean. Și nuntem nascuti ieri, știm exact cum merge de obicei, și atunci argumentul va fi că cei care sunt aproape merg primii"

a spus el.

„Astfel, actualele declarații europene despre introducerea recrutării în Europa înseamnă practic că vor să trimită tineri din Europa Centrală, inclusiv maghiari, pe frontul ruso-ucrainean”, a subliniat el.

"Respingem acest lucru în cei mai tari termeni posibil. Atâta timp cât suntem la guvernare, tinerii maghiari nu vor merge pe frontul ruso-ucrainean, pentru că acesta nu este războiul nostru, este războiul Rusiei și Ucrainei, nu avem nimic de-a face cu el"

a declarat el. Potrivit acestuia, cel mai bine ar fi ca războiul să se încheie, dar asta ar necesita negocieri, care ar fi posibile printr-o întorsătură politică de dreapta în Europa și Statele Unite.

 

Péter Szijjártó, vorbind despre propunerile de creștere a transporturilor de arme către Ucraina, a subliniat că politica europeană a eșuat, că măsurile de răspuns la război au provocat pagube grave, însă, dacă liderii relevanți ar recunoaște acest lucru, s-ar pune problema răspunderii. În final, ministrul a afirmat că scopul președinției maghiare a UE, care începe în iulie, este consolidarea comunității, iar deciziile în acest scop trebuie luate cât mai curând posibil.

"Ne-am dori ca extinderea Uniunii Europene spre Balcanii de Vest să fie accelerată. Am dori să uităm în sfârșit de cotele de migrație ilegală și am dori ca competitivitatea Europei să fie îmbunătățită prin consolidarea relațiilor economice în toate direcțiile"

a anuntat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră