Ungaria interzice importurile de cereale ucrainene pentru a proteja fermele locale

16 Apr 2023
Ungaria interzice importurile de cereale ucrainene pentru a proteja fermele locale

Ungaria calcă pe urmele Poloniei. La fel ca și Varșovia, Budapesta a decis sâmbătă să interzică importurile de cereale și produse agricole din Ucraina vecină pentru a-și proteja propriii fermieri, scrie Le Monde.

„Guvernul se angajează să reprezinte interesele fermierilor maghiari, prin urmare, în absența unei acțiuni substanțiale a UE [Uniunea Europeană] , va interzice temporar importul de cereale și semințe oleaginoase din Ucraina, precum și a mai multor alte produse agricole, deoarece Polonia a făcut-o ”, a declarat ministrul Agriculturii Istvan Nagy într-un comunicat . Această restricție temporară ar trebui să fie valabilă cel puțin până pe 30 iunie.

În comunicatul său de presă, Budapesta reamintește că „guvernul se așteaptă la o soluție permanentă și la adoptarea măsurilor UE” , insistând asupra necesității de a apăra „interesele comunității agricole maghiare” .

Luna trecută, Polonia și alte patru state central-europene printre care și România au cerut ajutor Uniunii Europene pentru a găsi o soluție la problema cauzată de prețul scăzut al cerealelor ucrainene.

Alte stiri din Externe

Ultima oră