Ungaria e împotriva celui de-al zecelea pachet de sancțiuni pe care UE intenționează să- le adopte la prima aniversare a războiului din Ucraina, scrie presa din Ungaria.
Odată cu prezentarea celui de-al zecelea pachet de sancțiuni de către Comisia Europeană, s-a dovedit încă o dată că Bruxellesul nu oferă niciun ajutor în lupta împotriva inflației, a anunțat joi ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria Péter Szijjártó .
Potrivit agentiei MTI, șeful ministerului a relatat că statele membre ale Uniunii Europene au început deja miercuri discuția cu privire la propunerea de noi măsuri punitive împotriva Rusiei.
Din păcate, acest lucru a dovedit încă o dată că nu vom primi niciun ajutor de la Bruxelles pentru a reuși în lupta noastră împotriva inflației. Din nou vin doar sancțiuni de la Bruxelles, care deja s-a dovedit că nu funcționează. Au încercat de nouă ori, au eșuat de nouă ori. Cred că ar trebui să se tragă de aici concluzia rezonabilă că atunci nu ar trebui să se mai încerce acest lucru, dar, din păcate, la Bruxelles, abordarea rezonabilă nu prevalează.
– spune Ministrul Szijjártó.
Ministrul a mai spus și că reprezentanții unor țări membre au făcut mai multe propuneri în cadrul dezbaterii de ziua precedentă care ar amenința serios securitatea aprovizionării cu energie a Ungariei.
De exemplu au existat cei care au cerut imposibilitatea transportului pe conducta Friendship, precum și limitarea strictă a cooperării nucleare cu Rusia. Potrivit acestuia, cu acești pași, „poporul maghiar ar plăti din nou prețul războiului”, și de aceea guvernul va face totul pentru a împiedica acest lucru.
El a adăugat că vor respinge propunerile de restricții atât pentru transporturile de țiței, cât și pentru cooperarea nucleară și vor face tot posibilul pentru a se asigura că acestea nu fac parte din următorul pachet de sancțiuni.
"Sancțiunile nu au funcționat până acum, nu funcționează, sancțiunile nu ajută economia europeană, nu ajută la atingerea păcii, totuși acum primim un alt pachet de sancțiuni de la Bruxelles în loc să ne ajute Bruxellesul să depășim. provocarea inflaționistă care este acum poate cea mai serioasă provocare cu care se confruntă economia europeană" a spus el
Comisia Europeană a înaintat o propunere pentru cel de-al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care include interzicerea exportului de produse vitale și sancțiuni împotriva a aproape o sută de persoane și entități.