Ceartă pe cadavrele accidentului aviatic petrecut în luna martie în Franța

10 Iun 2015
Ceartă pe cadavrele accidentului aviatic petrecut în luna martie în Franța
Primele ramasite apartinand a 44 de persoane, victime ale accidentului aviatic petrecut in luna martie in Alpi, au fost repatriate ieri in Germania cu ajutorul unui avion-cargou de tip MD-11, care a aterizat la Düsseldorf . Zborul special a avut la două zile după o întâlnire la Paris între procurorul orașului Marsilia, Brice Robin, și rude ale victimelor, pentru a discuta în special despre identificarea și repatrierea corpurilor victimelor.

Familiile a 16 liceeni decedati in urma accidentului aviatic si-au exprimat saptamana trecuta mania vis-à-vis de faptul ca Lufthansa a intarziat repatrierea rămășițelor pământești. Intr-o scrisoare deschisa, rudele au subliniat că repatrierea corpurilor era prevăzută inițial pentru 9 și 10 iunie și că au programat înmormântările începând cu 12 iunie. Ele au reacționat cu vehemență după ce compania le-a informat într-un mesaj "lapidar", potrivit acestora, despre suspendarea procedurii de repatriere, din cauza erorilor în întocmirea certificatelor de deces.

În catastrofa aviatică de la 24 martie și-au pierdut viața 150 de persoane, dintre care 72 de cetățeni germani. Potrivit anchetatorilor, avionul companiei Germanwings a fost prăbușit în mod voluntar de copilotul Andreas Lubitz, care suferise în trecut grave tulburări psihice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră