Un urs a fost fermecat de selfie-uri. Și-a făcut 400 de instantanee cu o cameră destinată să capteze viața sălbatică adevărată

26 Ian 2023
Un urs a fost fermecat de selfie-uri. Și-a făcut 400 de instantanee cu o cameră destinată să capteze viața sălbatică adevărată

Mania selfie-urilor în locurile sălbatice de o frumusețe rară este cu siguranță un lucru pe care și-l dorește toată lumea – dar acest urs aflat în fața unei camere nu avea idee reală ce face.

Când un urs curios a dat peste o cameră activată de mișcarea faunei sălbatice în apropiere de Boulder, Colorado, ea a ajuns să declanșeze sute de „selfie-uri”, au spus oficialii.

Locuitorii nenumiți au numit Bear League, care a ajutat să introducă familia urșilor în pădure.

Coioții, castorii, leii de munte, urșii negri, tot felul de păsări și multe alte creaturi locuiesc în peisajul din afara orașului, iar departamentul de spații deschise și parcuri montane din Boulder – care își declară funcția de conservare și protejare a mediului natural și a resurselor terestre – și-a propus pentru a le monitoriza.

Dar au fost uimiți când au verificat o cameră din multele pe care le-au amplasat pe mii de acri și au descoperit că din 580 de imagini de pe ea, aproximativ 400 erau cu un urs, a raportat NBC News.

„În acest caz, un urs a avut un interes deosebit pentru una dintre camerele noastre pentru animale sălbatice și a profitat de oportunitatea pentru a captura sute de „selfie-uri””, a declarat un purtător de cuvânt pentru spații deschise și parcurile montane, Phillip Yates, într-o declarație pentru NBC săptămâna aceasta.

„Aceste imagini ne-au făcut să râdem și ne-am gândit că și alții o vor face”, a adăugat Yates.

Ursul poate fi văzut din mai multe unghiuri, cu fața întreagă uitându-se în lentilă, doar o labă, limba afară, spatele care se îndepărtează și diverse alte fotografii.

Departamentul folosește imagini înregistrate de camere pentru a cartografi obiceiurile și habitatul vieții sălbatice și pentru a monitoriza utilizarea terenurilor și nevoile de protecție pentru zonele sălbatice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră