Un soldat american a fost ucis în Ucraina, a anunțat familia sa în presă

27 Feb 2023
Un soldat american a fost ucis în Ucraina, a anunțat familia sa în presă

Un soldat american în vârstă de 28 de ani, Andrew Peters, a fost ucis pe 16 februarie în timpul luptei din Ucraina, a declarat familia sa pentru The Washington Post. Veteranul american ucis în Ucraina „a vrut să meargă acolo și să facă diferența”, spune tatăl sau

Părinții lui Andrew Peters au primit, marți, un apel de la unitatea sa care i-a informat că veteranul armatei americane în vârstă de 28 de ani care servește pe linia frontului cu Legiunea Internațională de Apărare a Ucrainei a "disparut în acțiune".

„Dacă cineva "dispare" în acțiune, asta înseamnă, de obicei, unul din două lucruri: fie este mort, fie au fost luați prizonieri”, a declarat tatăl său, John Peters, care a servit și el în armata americană, într-un interviu pentru The Washington Post.

În aceeași zi, familia din Marshfield, Wisconsin, a primit un apel de la oficiali americani care spuneau că a murit. Veteranul, care a servit și ca infanterist în Afganistan, a fost ucis pe 16 februarie în timpul luptei. Trupul lui fusese localizat. Invocând preocupări de securitate, unitatea sa și oficialii nu au dezvăluit locația specifică în care a murit, a declarat John Peters pentru Washington Post. Unitatea a spus că familia va afla în cele din urmă acele detalii.

Deocamdată, familia așteaptă ca rămășițele lui Andrew Peters și bunurile sale personale să fie expediate acasă.

Vestea morții sale a sosit cu câteva zile înainte de prima aniversare a invaziei pe scară largă a Rusiei, care a pus capăt deceniilor de relativa stabilitate în Europa și a lansat o cascadă de suferință umană.

Organizația Națiunilor Unite spune că a verificat peste 8.000 de morți de civili de la începutul invaziei și multe alte răniți, dar adevăratul bilanț ar putea fi mult mai mare.

Peste 100.000 de militari ucraineni au fost uciși sau răniți în război, potrivit Associated Press, citând oficiali occidentali. Se crede că victimele rusești sunt similare. Peters este cel puțin al șaptelea american ucis în Ucraina, după ce a început invazia Rusiei anul trecut.

Cu mult înainte ca viața să-l ducă în Ucraina să lupte pentru o altă țară, Andrew Peters era hotărât să lupte pentru propria sa țară.

În ultimul an de liceu, cel mai mic dintre cei doi frați s-a înrolat în armata SUA, a spus tatăl său. După absolvire și cu patru zile înainte de a împlini 18 ani, a plecat la antrenament.

„El a știut de la început că vrea să-și servească țara”, a spus John Peters.

El a continuat să servească în Afganistan în 2014. După o înrolare de patru ani, John Peters a spus că fiul său s-a mutat înapoi în orașul său natal, în Marshfield, unde îi plăcea să facă drumeții și să joace hochei într-o ligă din care aparține și tatăl său. .

Dar când războiul a izbucnit în Ucraina, Andrew Peters s-a oferit voluntar să se alăture luptei împotriva invaziei Kremlinului. A sosit în Ucraina la câteva zile după Ziua Recunoștinței cu propriile arme și echipament militar. A rămas în legătură cu familia sa până când a încetat să mai trimită mesaje în jurul zilei de 11 februarie.

În timp ce se afla în Ucraina, Andrew Peters a împărtășit ororile la care a fost martor, a spus tatăl său. „Îmi amintesc că mi-a spus: „Tată, nu-ți vine să crezi oroarea și suferința poporului ucrainean care se întâmplă aici”, și-a amintit tatăl său.

„El voia să facă ceea ce i se parea onorabil, chiar și cu un mare cost personal”, a adăugat John Peters, „A vrut să meargă acolo și să facă diferența.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră