Un profesor american de chimie a fost concediat din cauza unui curs considerat prea dificil

08 Oct 2022
Un profesor american de chimie a fost concediat din cauza unui curs considerat prea dificil

Chimia organică este complexă. Dar atât de mult? La Universitatea din New York, în Statele Unite, se pune întrebarea după concedierea profesorului Maitland Jones Jr. Din cei 350 de studenți ai săi, 82 au depus o petiție împotriva lui, argumentând că cursul lui era prea dificil, scrie Slate.

„Rezultatele noastre nu reflectă eforturile depuse în cadrul acestui curs. Este timpul să ne dăm seama că o clasă cu un asemenea procent de abandon și note mici este nesănătoasă pentru noi. Reputația instituției este în joc, spune un comunicat al studentilor publicat de New York Time

În timp ce procentele de eșec sunt normale, chiar de așteptat pentru materia de chimie organică, apare o altă problemă. În vârstă de 84 de ani, Maitland Jones Jr nu mai pare să fie în ton cu noua generație, care descrie modul de a preda al profesorului ca fiind „condescendent și exigent” . Colegii săi par să fie de acord cu această afirmație: „De ani de zile folosește aceeași metodă fără a se adapta studenților săi, care așteaptă mai mult sprijin de la el”, spune James W. Canary, fost președinte al departamentului universitar.

Unul împotriva tuturor, toți împotriva unuia?

Pe de altă parte, profesorul poate conta pe susținătorii săi fideli. Potrivit acestora, rigoarea sa este un real avantaj și constituie un filtru eficient la intrarea în profesiile medicale . „Sper că studenții vor recunoaște că această intransigență a fost pentru binele lor”, a spus Paramjit Arora, un profesor de chimie care a lucrat îndeaproape cu Maitland Jones Jr.

Această decizie neașteptată de a concedia un renumit membru al facultății, care a predat multă vreme la prestigioasa Universitate Princeton, este, de asemenea, considerată mercantilă. „Ei vor studenți fericiți care vorbesc de bine despre școala lor, astfel încât mai mulți oameni să aplice”, spune Paramjit Arora.

Pentru o instituție cu scop lucrativ, satisfacerea părinților care plătesc școlarizarea este esențială. Și ce contează cel mai mult pentru ei? Copiii lor să aiba note bune, rezultate excelente și cursuri complete, aceasta este rețeta perfectă pentru a face o instituție atractivă... Chiar dacă înseamnă a concedia elementele care îi dăunează.

Alte stiri din Externe

Ultima oră