Un prezentator american critică ținuta lui Zelensky după vizita la Washington: „îmbrăcat ca un manager al unui club de striptease care cere bani”

23 Dec 2022
Un prezentator american critică ținuta lui Zelensky după vizita la Washington: „îmbrăcat ca un manager al unui club de striptease care cere bani”

Vizita lui Volodimir Zelensky la Casa Albă și Congres a stârnit ironiile prezentatorului Fox News, Tucker Carlson, care a criticat în mod repetat felul în care era îmbrăcat președintele ucrainean din vreme de război, scrie Newsweek.

Vorbind în cadrul emisiunii sale de miercuri seara, Carlson a spus că Zelensky arăta ca un „manager de club de striptease” și ar fi trebuit să fie dat afară din Congres.

El a întrebat, de asemenea, de ce atât republicanii, cât și politicienii democrați susțin lupta ucrainenilor împotriva Rusiei, continuând să ofere sprijin financiar.

„Astăzi, președintele Ucrainei a ajuns la Casa Albă îmbrăcat ca "managerul unui club de striptease și a început să ceară bani”, a spus Carlson.

„În mod uimitor, nimeni nu l-a dat afară, ci au făcut tot ce a vrut el."

„Contribuabilii americani vor continua să-i dea lui Zelensky orice cere pentru „atât timp cât este nevoie”.

„În mod grăitor, Biden nu a specificat niciodată ce înseamnă, pentru cât timp este nevoie și pentru a face ce? Împinge armata rusă înapoi la granițele de dinainte de invazie, sună rezonabil.

„Este probabil ceea ce americanii au presupus, cei care sunt atenți, dar nu asta a spus Zelensky”.

Carlson a spus apoi că Zelensky vrea o schimbare de regim în Rusia și dorește ajutorul SUA pentru a o face.

„Ce se întâmplă dacă „câștigă”? Cum arată haosul care va urma, s-a gândit la asta? Cine va asigura cel mai mare arsenal nuclear din lume [...]? Cine îl înlocuiește pe Putin? În mod ciudat, aceste subiecte nu au apărut astăzi", a spus Carlson.

El a adăugat că este un „scenariu umilitor” ca SUA să dea bani Ucrainei în timp ce propria economie se luptă cu inflația.

În timpul discursului său în fața Congresului, Zelensky a spus că dăruirea lui și a națiunii sale nu ar trebui văzută ca o pomană, ci mai degrabă ca o „investiție în securitatea și democrația globală”. După ce a spus acest lucru Zelensky a primit ovație în picioare din partea aproape tuturor celor din cameră.

Discursul a fost rostit în timp ce Congresul ia în considerare o factură de cheltuieli care ar include aproximativ 45 de miliarde de dolari în asistență de urgență pentru Ucraina, dar căreia i s-au opus unii republicani.

Carlson nu a fost singura persoană care a contestat apariția lui Zelensky, unii comentatori argumentând că ar trebui să poarte un costum.

Gazda Newsmax, Benny Johnson, a scris pe Twitter: „Acest ... ingrat nu are decența să poarte un costum la Casa Albă, nici respect [pentru] țara care îi finanțează supraviețuirea."

"Trening purtat de mafia din Europa de Est. Liderii noștri s-au îndrăgostit de asta. Ne-au făcut de rușine pe toți. Ce insultă incredibilă."

„Pentru 45 de miliarde de dolari, arătați respect și închiriați un costum”. au spus alti reprezentanți ai presei.

Unii au apărat înfățișarea președintelui ucrainean. Murtaza Hussain, reporter la The Intercept, a postat pe Twitter: „Dacă Zelensky ar fi purtat un costum și o cravată, aceiași oameni supărați l-ar fi numit un șarlatan. Doar ignorați comentariile fără rost”.

Shadi Hamid, autor și membru senior la Brookings Institution, a postat pe Twitter: „Întrebare serioasă: de ce anume ar trebui să poarte Zelensky un costum? El nu poartă un costum în Ucraina, așa că nu este clar de ce ar purta unul în S.U.A.”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră