Un judecător american anulează obligația de a purta mască în avioane și trenuri

19 Apr 2022
Un judecător american anulează obligația de a purta mască în avioane și trenuri

 Un judecător federal din Florida a declarat luni că mandatul SUA privind măștile privind transportul public este ilegal, anulând efortul administrației Biden de a reduce răspândirea COVID-19, scrie Reuters

Hotărârea judecătorului de district din SUA Kathryn Kimball Mizelle, numită de președintele Donald Trump, a venit într-un proces intentat anul trecut în Tampa, Florida, de un grup numit Health Freedom Defense Fund.

Aceasta hotarâre intervine pe măsură ce infecțiile cu COVID-19 cresc din nou în Statele Unite, cu 36.251 de noi infecții raportate în medie în fiecare zi.

Judecătorul Mizelle a spus că Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) și-au depășit autoritatea cu obligația de a purta mască, nu au solicitat comentarii publice și nu și-au explicat în mod adecvat deciziile.

Casa Albă a numit hotărârea „dezamăgitoare” și a spus că examinează informațiile legate de ordin.

„Continuăm să recomandăm oamenilor să poarte măști”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

CDC a emis pentru prima dată un ordin de sănătate publică care cere măști în transportul interstatal în februarie 2021.

Hotărârea ar putea crea confuzie în avioane, unde obligația de mască a provocat o creștere a incidentelor și altercațiilor între oficialii companiilor aeriene care aplică legea și pasagerii indisciplinați care resping cererea de a-și acoperi fețele.

„Suntem copiii care se uită la cei doi părinți spunând două lucruri diferite”, a spus Dennis Tajer, purtător de cuvânt al Asociației Piloților Aliați, care reprezintă piloții American Airlines Group Inc. „Știm că este foarte dificil. Pasagerii noștri sunt probabil la fel de confuzi ca și noi.”

Din ianuarie 2021, au fost raportate un record de 7.060 de incidente de pasageri indisciplinați, 70% implicând reguli de purtare a măștii potrivit FAA.

Alte stiri din Externe

Ultima oră