Un grup secret de tineri ingineri e responsabil de lansările de rachete de la distanță ale Rusiei

25 Oct 2022
Un grup secret de tineri ingineri e responsabil de lansările de rachete de la distanță ale Rusiei

Într-o investigație comună, jurnalistii de la Bellingcat, The Insider și „Der Spiegel” au identificat un grup de „zeci de ingineri militari cu pregătire profesională și experiență în programarea rachetelor”, scrie 20minutes.

Un grup de tineri ingineri militari ruși, femei și bărbați, sunt responsabili pentru atacuri direcționate care afectează Ucraina, inclusiv capitala acesteia, de la jumătatea lunii octombrie, potrivit unei investigații comune a Bellingcat, The Insider și Der Spiegel, publicată luni. Aceste lovituri au șocat comunitatea internațională, vizând capitala Kiev pentru prima dată în luni de zile, dar mai ales infrastructura electrică strategică și ținte civile, precum locurile de joacă pentru copii.

Aceste șase luni de investigație au făcut astfel posibilă identificarea unui „grup până acum secret format din zeci de ingineri militari cu pregătire și experiență profesională în programarea rachetelor”, notează Bellingcat în articolul său. „Majoritatea membrilor identificați de Bellingcat și partenerii săi sunt bărbați și femei tinere, inclusiv un cuplu soț-soție, iar mulți au experiență în computere și chiar jocuri video”, a spus el.

Vârsta acestor tineri soldați e suprinzătoare. La douăzeci de ani - cei patru cei mai tineri membri au doar 24 de ani - sunt posibil complici la crime de război, notează pe Twitter istoricul militar, observator al conflictului și președintele Institutului Action Resilience, Cédric Mas.

„Deși mulți dintre ei aveau deja o educație civilă în matematică sau informatică, toți au fost pregătiți ca ingineri militari la Academia Militară a Forțelor Strategice de Rachete sau Institutul de Inginerie Militară și Navală”, dezvoltă site-ul investigației.

Unii dintre ei ar fi lucrat deja la centrul de comandă militar rus din Damasc între 2016 și 2021, perioadă în care Rusia a desfășurat rachete de croazieră în Siria .

Grupul, care face parte din „Centrul principal de calcul al Statului Major” al Forțelor Armate Ruse, ar avea birouri la sediul Ministerului Apărării din Moscova și la sediul Amiralității din Sankt Petersburg, la mii de kilometri de prima linie în Ucraina. .

O fotografie făcută în 2013 și furnizată anonim, arată grupul de tineri în mare parte bărbați într-o curte de la sediul Statului Major al Forțelor Armate Ruse din Moscova.

Alte stiri din Externe

Ultima oră