Un grup de migranți a pătruns cu forța în Primaria Parisului

07 Oct 2022
Un grup de migranți a pătruns cu forța în Primaria Parisului

Migranții au forțat ușile Primăriei din Paris în această după-amiază de vineri și au cerut să se întâlnească cu primarul Anne Hidalgo, scrie BFMTV

Membrii colectivului de migranți „La Chapelle Debout!” a intrat în Primăria Parisului în această după-amiază de vineri și intenționează să ocupe localul. Oamenii  au forțat ușile și au reușit să intre în curtea primăriei.

Această acțiune puternică este realizată de "ambasada imigranților", care dorește să o întâlnească pe Anne Hidalgo. Primarul Parisului nu este prezent, dar se poartă discuții pentru ca o delegație să fie primită de șeful ei de cabinet.

Aproximativ cincizeci de migranți

Aproximativ cincizeci de migranți din colectiv iau parte la acțiune, scrie BFM Paris Ile-de-France. Participanții la acțiune sunt reprezentanți ai "ambasadorului", migranți, solicitanți de azil, fără acte, de diferite naționalități (afgani, mauritanieni, malieni...).

Membrii colectivului doresc să o întâlnească pe Anne Hidalgo „acum” precizează asociația în comunicatul său de presă distribuit pe rețelele de socializare. Aceștia așteaptă soluții concrete de cazare de la primarul Parisului.

"Suntem aici pentru că nu mai avem timp să așteptăm. Suntem oricând expulzați din casele noastre și ne vom lupta până la capăt pentru ca fiecare să aibă o soluție durabilă fără deosebire", se scrie în comunicatul de presă.

Potrivit informațiilor comunicate pe Twitter de „La Chapelle Debout!” primăria vrea ca activiştii să plece înainte de a primi delegaţia. Participanții s-au regrupat și este în desfășurare o adunare generală pentru a lua o decizie. În afara clădirii au sosit camioane de poliție.

„Suntem aici pentru ca promisiunile de relocare făcute Ambasadei imigranților de către primărie și Ian Brossat să devină realitate”, explică „La Chapelle Debout!”

Alte stiri din Externe

Ultima oră