Un fost consilier al lui Putin amenință Marea Britanie cu un răspuns nuclear în direct la BBC

22 Sep 2022
Un fost consilier al lui Putin amenință Marea Britanie cu un răspuns nuclear în direct la BBC

Serghei Markov, un fost consilier apropiat al lui Vladimir Putin, a avertizat Londra despre un risc nuclear în direct la radioul BBC 4. El a asigurat că occidentalii folosesc soldați ucraineni pentru a purta război Rusiei, scrie Le Figaro.

Intervievat miercuri, 21 septembrie, de BBC Radio 4, fostul consilier al lui Vladimir Putin și fostul membru al Parlamentului Rusiei, Serghei Markov, a vorbit în direct la radio despre amenințarea nucleară. „Aș spune că Vladimir Putin v-a spus că va fi gata să folosească arme nucleare împotriva țărilor occidentale, inclusiv arme nucleare împotriva Marii Britanii. Orașele voastre vor fi vizate”, a spus el la scurt timp după discursul președintelui rus. Acesta din urmă a afirmat că țara sa este pregătită să „folosească toate armele pe care le are la dispoziție”, inclusiv armele nucleare.

Serghei Markov a clarificat mai târziu că Rusia nu a avut nicio intenție să „folosească arme nucleare tactice împotriva ucrainenilor”.

„Sunt frații noștri”, a insistat el, adăugând că „era clar că Rusia nu era în război cu Ucraina”.

Țările occidentale luptă cu forțele ruse folosind soldați ucraineni ca sclavi. Aceasta a fost ideea principală a lui Putin”, a mai spus el, plasând astfel Ucraina drept un simplu intermediar al voințelor occidentale.

Responsabilitati americane si britanice

Potrivit acestuia, un război nuclear ar rezulta din „comportamentul nebun al președintelui Statelor Unite, Joe Biden, și al prim-miniștrilor Marii Britanii, Boris Johnson și Liz Truss”, pe care îi vede principalii autori ai războiului în Ucraina. „Oamenii din Londra trebuie să înțeleagă că această amenințare vine de la Liz Truss, care este agresorul”, a insistat el.

În ceea ce privește riscul pe care un război nuclear l-ar reprezenta pentru toți cetățenii, Serghei Markov a asigurat că Rusia „nu vrea să moară toată lumea”, dar că are posibilitatea „să omoare mulți oameni în țările occidentale

Alte stiri din Externe

Ultima oră