Vladimir Putin anunță „mobilizarea militară parțială” și spune că este gata să folosească „toate mijloacele” pentru „protejarea Rusiei”

21 Sep 2022
Vladimir Putin anunță „mobilizarea militară parțială” și spune că este gata să folosească „toate mijloacele” pentru „protejarea Rusiei”

„Vom folosi toate mijloacele pentru a ne proteja. Nu blufez” a spus Vladimir Putin într-un discurs la televiziunea rusa, scrie Le Figaro.

Obiectivul acestui Occident este să ne distrugă țara."

"Ei spun deschis că în 1991 au reușit să spargă URSS și Rusia. Acum există ostilități între noi. Au finantat teroristii din Caucaz, au creat rusofobia. Aceasta se referă și la Ucraina, pe teritoriul căreia au existat intenții anti-ruse. Războiul început în 2014 a fost început de Occident ”, si-a început Putin discursul

„Soldații noștri au luat armele pentru a apăra Donbass”

„ Obiectivele operațiunii militare speciale rămân neschimbate. Am optat pentru atacuri țintite, pentru a aduce ajutor cetățenilor. Operațiunea este realizată de profesioniști dar și voluntari, adevărați patrioți. Au luat armele pentru a apăra Donbasul ”, a mai spus Putin

"Occidentul a refuzat o soluție pașnică", spune Putin

După demararea operațiunii militare speciale, am făcut propuneri foarte concrete pentru a găsi soluții pașnice. Occidentul le-a refuzat și toate înțelegerile au fost încălcate: Ucraina a primit arme, soldații săi au fost antrenați de NATO, un val de represiune a cuprins Ucraina, prin violență, intimidare. Trebuie subliniat că majoritatea cetățenilor din teritoriile istorice rusești nu doresc să fie sub controlul regimului ucrainean. Cetățenii au văzut această violență

"Mobilizare parțială. Occidentul vrea să ne distrugă"

Unele provincii ne-au cerut să organizăm referendumuri. Vă spun că le vom sprijini eforturile. Ar trebui luate următoarele decizii: este necesar să se susțină decizia și propunerea lansată de Ministerul Apărării, de a înființa o mobilizare parțială. Vor fi mobilizați doar cetățenii aflați pe listele de rezervă. Data începerii acestei mobilizări este astăzi, 21 septembrie. Recruții vor avea aceleași avantaje și privilegii ca și soldații contractuali ”.

"Decretul a fost semnat. Este vorba de apărarea teritoriului nostru, a țării noastre - a spus președintele în discursul foarte așteptat amânat aseară -. Occidentul vrea să ne distrugă. Occidentul însuși a făcut carne de tun a poporului ucrainean. Scopul nostru este să eliberăm Donbasul, acum aproape complet eliberat. Occidentul nu vrea pace între Rusia și Ucraina". 

„Am dat guvernului un mandat de a oferi statut legal voluntarilor care luptă în Donbass. Majoritatea oamenilor din acea zonă istorică din Ucraina nu doresc să rămână sub jugul neonaziştilor. Pentru a realiza acest lucru (eliberarea Donbass) operațiunea militară specială este soluția inevitabilă. Obiectiv care rămâne neschimbat. Cât despre propunerea referendumului de a trece Rusiei (în patru regiuni repartizate între Donbass și sudul Ucrainei), sprijinim acele popoare. Rusia va face totul pentru a se asigura că au loc referendumuri”. a spus Putin citat de Tass

„Dacă interesele Rusiei sunt vreodată amenințate, vom folosi toate armele pe care le avem la dispoziție. Nu blufez”

Este important să desfășurăm capacități militare superioare. Occidentul, în politica sa agresivă, a depășit toate limitele. Sunt capabili să lovească Crimeea și alte teritorii rusești. Sunt clădiri, avioane NATO care sunt mobilizate. Occidentalii împing Ucraina să fie și mai agresivă față de Rusia. Ei sunt acolo pentru a ne zdrobi țara. Și chiar și un șantaj nuclear este pe cale, vedem asta foarte bine. Rusia este, de asemenea, echipată cu un număr de arme suficient de grele. Dacă vreodată interesele Rusiei sunt amenințate, vom folosi toate armele pe care le avem la dispoziție”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră