Un fermier a plătit în secret ani de zile medicamentele vecinilor săi cu probleme financiare

10 Ian 2023
Un fermier a plătit în secret ani de zile medicamentele vecinilor săi cu probleme financiare

Un orășel din Alabama onorează un bărbat care a plătit facturile medicamentelor vecinilor săi ani de zile și și-a ținut secretă generozitatea până cu puțin timp înainte de moartea sa recentă. Hody Childress, un fermier și veteran al forțelor aeriene americane, și-a început campania de caritate anonimă când a intrat într-o farmacie din orașul natal Geraldine în 2012 și a aflat de la proprietar că uneori familiile nu își permit să-și plătească medicamentele, anunță The Guardian.

Childress, emoționată, a înmânat proprietarului farmaciei 100 de dolari și spunându-i să-i păstreze pentru „oricine nu își poate permite rețeta”, a informat luna aceasta publicația locală de știri WVTM. „Nu spune niciunui suflet că banii au venit de la mine”, și-a amintit proprietarul Geraldine Drugs, Brooke Walker, despre declarața lui Childress, potrivit unui raport de la Washington Post. „Dacă întreabă, spune-le că este o binecuvântare de la Domnul.”

Childress s-a întors la farmacie, care funcționează ca loc de întâlnire pentru mulți dintre cei 900 de rezidenți ai Geraldinei, lunar în următorul deceniu sau cam asa ceva, dându-i lui Walker o bancnotă de 100 de dolari de fiecare dată în același scop și implorând din nou să snu pună oricui îi cere asta. A fost pur și simplu „o binecuvântare de la Dumnezeu”. El a contribuit cu mii de dolari din fondul său la o farmacie în care membrii propriei sale familii vizitau în mod regulat fără să știe vreodată ce face. A fost suficient să ajute două persoane pe lună care nu aveau asigurare sau beneficii de sănătate adecvate să-și acopere rețetele, potrivit Post.

La sfârșitul anului trecut, în timp ce se străduia să se miște în timp ce lupta împotriva bolii pulmonare obstructive cronice și a altor probleme de sănătate, Childress a simțit că se apropie de sfârșitul vieții sale. Bătrânul de 80 de ani, care a lucrat cândva pentru compania aerospațială Lockheed Martin, avea nevoie de cineva care să-și ducă nota obișnuită de 100 de dolari către Geraldine Drugs, iar el i-a încredințat sarcina fiicei sale, Tania Nix.

Nix a îndeplinit cererea tatălui ei, spunându-i lui Walker: „Am fost șocată – nu aveam idee că îi ajută pe oameni de la farmacie”, potrivit WVTM.

Nix a detaliat conversația într-un interviu pentru Post. „Mi-a spus că a dus o bancnotă de 100 de dolari farmacistului din Geraldine în prima zi a fiecărei luni și nu a vrut să știe pe cine a ajutat – a vrut doar să binecuvânteze oamenii cu asta.” Nix, 58 de ani, ar fi spus.

Necazurile pe care le îndurase Childress au făcut ca filantropia lui să fie mult mai semnificativă pentru fiica lui. Își pierduse fiul, Butch, în 1973. Și-a pierdut și prima soție, Peggy, pe care o ducea în tribune la meciurile locale de fotbal pentru că avea scleroză multiplă, în 1999, a relatat WVTM.

Childress a murit la 1 ianuarie, lăsând în urmă a doua sa soție, Martha Jo, doi copii, trei copii vitregi și 15 nepoți, printre alți supraviețuitori.

Nix le-a spus celor care s-au adunat la înmormântarea lui weekendul trecut despre ce făcea tatăl ei la farmacia Geraldine. Cuvântul despre revelația lui Nix s-a răspândit în oraș, inspirând familia, prietenii și alți admiratori ai lui Childress să înceapă să contribuie la fondul său pentru a-i permite să continue.

„Sunt atât de mulți oameni în Geraldine care au trăit mai mult din cauza lui Hody”, a spus ea. „Hody a fost un adevărat slujitor umil care va fi întotdeauna iubit.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră