"Să aratăm lumii cât de liberi suntem": un drag queen a fost invitat să cânte în biroul prezidențial din Taiwan:

24 Mai 2024
"Să aratăm lumii cât de liberi suntem": un drag queen a fost invitat să cânte în biroul prezidențial din Taiwan: Galerie foto (2)

Drag queen-ul taiwanez Nymphia Wind a susținut miercuri o performanță dansantă la biroul prezidențial din Taiwan, sărbătorind victoria ei la „RuPaul's Drag Race” luna trecută, scrie CNN

Îmbrăcată ca un nufăr galben, s-a răsucit, s-a învârtit și chiar a făcut șpagatul în fața președintelui în exercițiu Tsai Ing-wen, totul în timp ce sincroniza buzele cu „Marry the Night” de Lady Gaga și „Chase, Chase, Chase” al cântărețului taiwanez Huang Fei. ”

„Acesta este probabil primul birou prezidențial din lume care găzduiește un spectacol drag”, i-a spus Nymphia Tsai după prestația ei și i-a mulțumit lui Tsai pentru serviciul său.

„Îți mulțumesc pentru contribuțiile tale în această țară, ca să pot crește și să fiu așa astăzi”, a adăugat Nymphia cu lacrimi în ochi. „Îți mulțumim pentru cei opt ani de dăruire, devenind mama noastră din Taiwan.”

Taiwan este o democrație de 24 de milioane de oameni pe care Partidul Comunist de la Beijing, aflat la guvernare, o revendică drept teritoriu – în ciuda faptului că nu a controlat-o niciodată. Dar nu este recunoscută ca țară independentă de majoritatea guvernelor din lume și a pierdut o serie de aliați diplomatici în favoarea Beijingului în ultimii ani.

Tsai și Partidul Democrat Progresist (DPP) au susținut drepturile LGBTQ+, făcându-l un bastion mai liberal în Asia conservatoare. Insula autonomă este una dintre cele mai progresiste societăți pentru minoritățile sexuale. În premieră în regiune, Taiwan a legalizat căsătoria între persoane de același sex în 2019. Peste strâmtoare, China a evoluat rapid în direcția opusă sub liderul chinez Xi Jinping, cu represiuni  împotriva grupurilor și conținutului LGBTQ.

Taipei, capitala Taiwanului, găzduiește cel mai mare marș al Mândriei din Asia de Est în fiecare octombrie. Anul trecut, vicepreședintele Lai Ching-te, care va prelua luni funcția ca următor președinte al Taiwanului, a devenit cel mai înalt lider de guvern care a participat vreodată la sărbătoare.

Reacțiile la spectacol pe rețelele de socializare au fost în mare parte pozitive. „Îți mulțumim că ne-ai permis să fim în prim-plan, astfel încât să putem arăta cu mândrie lumii cât de liberi suntem”, a spus un utilizator, comentând performanța lui Nymphia pe contul oficial de Facebook al lui Tsai, care s-a încheiat cu cântarea ei pentru hit-ul de egalitate de gen al popstarului Jolin Tsai. „Womxnly” și i s-au alăturat cinci dintre colegii ei drag queens.

„Am vrut să plâng la sfârșit; Taiwan a parcurs un drum atât de lung, de la o perioadă în care eram numite feminine, până la legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și drag queens care cântă astăzi la palatul prezidențial”, a scris un altul.

Nu toți erau fani. Un utilizator a scris: „Nu știu ce sunt drag queen-urile, dar nu vreau ca copiii mei să fie așa.” În timp ce se aflau pe Weibo din China, unii au contestat că spectacolul are loc în fața bustului lui Sun Yat Sen, care este adesea numit părintele Chinei moderne și a cărui moștenire este revendicată atât de guvernele Chinei, cât și de Taiwan.

Nymphia, alter-ego-ul croitoarei americane taiwaneze Leo Tsao, a fost prima din Asia de Est care a câștigat „RuPaul’s Drag Race” și și-a făcut un punct în timpul petrecut în emisiune pentru a crește gradul de conștientizare și apreciere a fundației sale culturale.

La finalul emisiunii, ea a purtat o ținută dramatică inspirată de ceaiul cu bule, unul dintre cele mai mari exporturi culturale din Taiwan, iar multe dintre ținutele ei făceau referire la moștenirea asiatică.

Nymphia este o artistă bine stabilită pe scena înfloritoare de drag din Taiwan, cunoscută pentru ținutele exagerate pe care le creează ea însăși. Ea a cântat în templele din Taiwan și a întreprins o ședință foto la piețele umede îmbrăcate ca banane în diferite stadii de coacere.

Fructul tropical este un motiv comun în creațiile lui Nymphia, care a devenit un fel de marcă comercială. Este o revendicare obraznică a termenului uneori derogatoriu folosit pentru a descrie asiaticii care cresc în Occident, fiind galbeni în exterior, dar albi în interior.

În timp ce și-a acceptat coroana și sceptrul la „RuPaul’s Drag Race”, ea a spus: „Celor care simt că nu aparțin, amintiți-vă să trăiți fără teamă și să aveți curaj să vă trăiți adevărul – iar Taiwanul acesta este pentru voi!”

Tsai i-a spus lui Nymphia după spectacolul ei: „Vreau să-ți mulțumesc pentru că ai demonstrat frumusețea ta neînfricată, că te ridici și dobori barierele”, adăugând că povestea ei „va aduce curaj multor tineri din Taiwan, astfel încât ei să rămână neînfricat și să rămână fideli în inimile lor.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră