„Un discurs de așteptare” al liderului Hezbollah

03 Noi 2023
„Un discurs de așteptare” al liderului Hezbollah

„Într-un discurs de așteptare, liderul Hezbollah declară Israelului: „acțiunile tale vor determina acțiunile noastre”. Dar pentru moment, Hezbollah nu are niciun interes în extinderea frontului. Ca și Iranul”, spune Georges Malbrunot, reporter principal pentru Le Figaro și specialist în Orientul Mijlociu, scrie Le Figaro

„Israelul ar comite cea mai mare greșeală din istoria sa dacă ar efectua o operațiune preventivă împotriva Libanului”, a declarat vineri liderul Hezbollah Hassan Nasrallah.

Unii oameni susțin că ne vom angaja în război, dar suntem angajați în această bătălie din 8 octombrie”, a declarat liderul Hezbollah vineri, 3 noiembrie, în uralele spectatorilor. 

„Ceea ce se întâmplă pe frontul nostru poate părea mic, dar este foarte important. Acest lucru este fără precedent din 1948 ”, a adăugat el. Și pentru a încheia: „Bătălia de la Gaza este decisivă”.

„Operațiunile Hezbollah se intensifică pe zi ce trece și forțează Israelul să-și mențină forțele lângă granița Libanului în loc de Gaza și Cisiordania ”, a explicat Hassan Nasrallah. 

57 de „martiri” au căzut la graniță, a spus el.

Liderul Hezbollah a mai spus că Statele Unite sunt „pe deplin responsabile” pentru războiul din Gaza.

După ce a susținut că palestinienii au acționat singuri și în mare secret, Hassan Nasrallah a descris Statele Unite ca „marele Satan” , citându-l în treacăt pe ayatollahul Khomeini. Apoi a lăudat acțiunile milițiilor din Irak împotriva bazelor americane.

Într-un ultim avertisment, Nasrallah le spune Statelor Unite că „amenințările împotriva noastră sunt inutile. Forțele voastre navale din Marea Mediterană nu ne sperie și nu ne-au speriat niciodată. Acestor nave, cu care ne amenințați, le-am pregătit un răspuns. Cei care te-au învins la începutul anilor 1980 sunt încă acolo, cu fiii și nepoții lor.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră