Un bărbat care a încercat să scape de mobilizarea militară a fost găsit mort în centrul de înrolare

22 Oct 2024
Un bărbat care a încercat să scape de mobilizarea militară a fost găsit mort în centrul de înrolare

Autoritățile ucrainene au raportat marți că un bărbat care a fost căutat pentru că s-a sustras de la mobilizarea militară s-a sinucis după ce a fost arestat de poliție și dus la un centru de înrolare, scrie Le Monde.

Această dramă ilustrează problema mobilizării militare în Ucraina, în timp ce recruții lipsesc pe front și mulți bărbați se ascund, dau mită sau încearcă să fugă în străinătate pentru a nu fi trimiși în frunte.

În orașul Poltava din centrul-estul Ucrainei, autoritățile locale au anunțat că trupul unui bărbat a fost găsit într-una dintre „camerele tehnice” ale unui centru de înrolare, prezentând „semnele evidente” de sinucidere. Acest bărbat a fost adus acolo de polițiști luni pentru că era pe lista persoanelor căutate pentru că au fugit de mobilizare. „A refuzat să se supună unui examen medical militar”, a declarat centrul local de înrolare militară pe Facebook . Acest centru militar a asigurat că nu a supus acest om la „presiuni fizice sau psihologice” . S-a deschis o anchetă cu privire la circumstanțele morții sale.

Pe rețelele sociale ucrainene apar în mod regulat videoclipuri care arată bărbați luați cu forța de către recrutori militari, uneori bătuți și aruncați în dube. Majoritatea bărbaților în vârstă de luptă nu au voie să părăsească țara conform legii marțiale, dar mii de oameni au trecut ilegal granița pentru a încerca să scape de mobilizare, spun autoritățile ucrainene. Sistemul de recrutare este, de asemenea, aspru criticat pentru corupția și nedreptatea sa, care l-au determinat pe Volodymyr Zelensky să demita toți oficialii responsabili de mobilizare în 2023.

Alte stiri din Externe

Ultima oră