Un american a evadat în 1971 și a fost prins abia zilele trecute

14 Noi 2020 | scris de A.V.
Un american a evadat în 1971 și a fost prins abia zilele trecute

Leonard Moses, un american arestat în 1968 și evadat 3 ani mai târziu, a fost prins de polițiști zilele trecute, a anunțat FBI.

Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață după ce, la protestele de după asasinarea liderului luptei pentru drepturi civice Martin Luther King, acesta a aruncat cocktailuri molotov într-o casă, a cărei proprietară a murit.

Leonard Moses a reușit să evadeze în 1971, când a participat la înmormântarea bunicii sale. El a folosit o identitate falsă, a preluat numele de Paul Dickson și a lucrat mai mulți ani, cel puțin până în 1999, ca farmacist în Michigan.

În 2016, FBI a reluat căutarile, i-a interogat pe cei apropiați și a oferit și o recompensă, dar totul a fost fără succes.

Totuși, în acest an, Leonard Moses a fost reținut în cadrul unei alte anchete, despre care FBI nu a oferit detalii. Documente judiciare arată însă că un anume Paul Dickson, născut în 1949, a fost inculpat în aprilie anul acesta pentru fraudă și prescriere ilegală de substanțe interzise.

FBI precizează că amprentele lui Moses, acum Paul Dickson, au fost introduse într-o bază de date națională și au coincis cu cele prelucrate în 1968, polițiștii reușind să își dea seama că îl au în custodie pe cel ce evadase în 1971.

El a fost arestat joi, fără isă opună rezistență, la domiciliul din Grand Blanc, Michigan, şi urmează să fie transferat spre Pennsylvania pentru a fi adus în faţa justiţiei, se mai arată în comunicatul FBI.

Alte stiri din Externe

Ultima oră