Un activist transgender a fost interzis la la Casa Albă după ce s-a expus topless la evenimentul LGBTQ organizat de Biden

14 Iun 2023
Un activist transgender a fost interzis la la Casa Albă după ce s-a expus topless la evenimentul LGBTQ organizat de Biden

Trei invitați la o petrecere LGBTQ+ Pride de la Casa Albă de sâmbătă au fost interziși de la evenimentele viitoare după ce au pozat topless pe peluza de sud, scrie BBC

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a descris comportamentul drept „inacceptabil” și „nedrept” față de ceilalți. Rose Montoya, o femeie trans (bărbat care se identifica drept femeie), influencer și avocat, a fost una dintre persoanele interzise după ce a postat un videoclip pe rețelele de socializare.

Ca răspuns, Montoya a spus că a fi în topless la Washington este legal și că nu avea intenția de a fi vulgară.

Montoya a postat un videoclip de 58 de secunde cu evenimentul de la Casa Albă, care a inclus un moment în care este văzut topless, cu mâinile la piept, lângă doi "bărbați" trans (femei care se identifică drept bărbați) fără cămașă.

„Suntem topless la Casa Albă?”, întreabă cineva în afara camerei.

„A fost nedrept pentru sutele de participanți care au fost acolo pentru a-și celebra familiile”, a declarat marți Karine Jean-Pierre.

„Acest comportament este inadecvat și lipsit de respect pentru orice eveniment de la Casa Albă. Nu reflectă evenimentul pe care l-am găzduit pentru a sărbători familiile LGBTQI+ sau celelalte sute de invitați care au fost prezenți”, a spus doamna Jean-Pierre.

„Persoanele din videoclip nu vor mai fi invitate la evenimente viitoare.”

Videoclipul lui Montoya îi prezenta și pe președintele american Joe Biden și pe prima doamnă Jill Biden vorbind pe podium și ulterior salutând-o pe doamna Montoya.

După o reacție online, Montoya a împărtășit un videoclip TikTok în care se întreba de ce pieptul ei era acum văzut de unii ca nepotrivit, când, a spus ea, înainte de a deveni transgender, nu era așa.

„Prietenii mei trans masculin și-au arătat cicatricile de top de la mastectomii și trăiau în bucurie, iar eu am vrut să mă alătur lor”, a spus ea. „Și pentru că se încadrează perfect în legea Washington DC, am decis să mă alătur lor și să-mi acopăr sfârcurile doar pentru a fi sigur.”

În videoclipul intitulat „eliberează mamelonul”, ea a adăugat: „Pur și simplu îmi trăiam bucuria și adevărul și existam în corpul meu”.

Sute de invitați au fost prezenți la eveniment, despre care Casa Albă a spus că a fost cea mai mare petrecere Pride găzduită vreodată la casa și biroul oficial al președintelui.

Alte stiri din Externe

Ultima oră