„UE trebuie să crească producția de arme; acestea nu sunt vremuri de pace”, a spus cancelarul Scholz la inaugurarea unei noi fabrici de armament

12 Feb 2024
„UE trebuie să crească producția de arme; acestea nu sunt vremuri de pace”, a spus cancelarul Scholz la inaugurarea unei noi fabrici de armament

Cancelarul german Olaf Scholz a spus ca Europa trebuie să-și sporească producția de arme în mod masiv și urgent avertizând că acum continentul „nu trăiește în vremuri de pace”. La ceremonia de deschidere a unei noi fabrici de muniție, cancelarul Scholz a făcut apel la „producția pe scară largă de armament”. Europa trebuie să fie capabilă să descurajeze cu succes agresorii, a spus el citat de ZDF

Având în vedere amenințarea din partea Rusiei, cancelarul Olaf Scholz  a cerut o creștere semnificativă a producției de arme în Europa.

Partenerii europeni trebuie să-și pună în comun comenzile și să ofere industriei de apărare siguranța de acceptare pentru următoarele decenii, a declarat Scholz, luni, la ceremonia de inaugurare a unei noi fabrici de muniție deținută de compania de apărare Rheinmetall .

Trebuie să ne îndepărtăm de producție - spre producția pe scară largă de armament.

După construcție și o fază de pornire, noua fabrică Rheinmetall din Unterlüß, Saxonia Inferioară, este de așteptat să producă 200.000 de cartușe de muniție de artilerie anual. Rheinmetall spune că investește 300 de milioane de euro în șantier. Acolo vor fi create aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Unterlüß este cel mai mare loc de producție al companiei de arme; pe lângă muniție, acolo sunt fabricate și vehicule militare precum vehiculul de luptă pentru infanterie Puma .

Scholz: Dacă vrei pace, trebuie să descurajezi 

Scopul noii fabrici este „suveranitatea strategică a Germaniei în domeniul producției de muniție”, a subliniat șeful Rheinmetall, Armin Papperger. Potrivit companiei, acest lucru ar elimina dependențele anterioare de aprobările de export din alte țări.

„Nu trăim în vremuri de pace”, a spus Scholz. Războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina și „ambițiile imperiale” exprimate deschis de președintele Vladimir Putin sunt „o amenințare majoră la adresa ordinii de pace europene”.

Dacă vrei pace, trebuie să descurajezi cu succes posibilii agresori.

A comanda echipament militar nu înseamnă a cumpăra o mașină, a spus Scholz. Trebuie să fie planificat pe termen lung. „Tancurile, obuzierele, elicopterele și sistemele antiaeriene nu sunt pe raft undeva”. Dacă nu se comandă nimic de ani de zile, „atunci nu se va produce nimic”.

Frederiksen laudă conducerea germană

Prim-ministrul Danemarcei Mette Frederiksen , care a participat la întâlnire alături de ministrul federal al apărării, Boris Pistorius, a făcut comentarii similare .

Rusia este și va rămâne o amenințare pentru mulți, mulți ani.

a spus Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei

Frederiksen a regretat că Europa nu va putea livra Ucrainei un milion de obuze de artilerie până la sfârșitul lunii martie, așa cum a promis.

Numeroși germani protestează împotriva noii fabrici de muniții

Manifestanții s-au adunat dimineața în fața fabricii de muniție planificată. În plus, numeroase persoane au încercat să blocheze drumurile de acces în Unterlüß, iar fermierii cu tractoare erau în mișcare, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Inițial nu a vrut să dea cifre despre participanții la demonstrații. Protestele sunt pașnice.

Șeful Rheinmetall îl laudă pe Scholz pentru că și-a schimbat cursul

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, laudă schimbarea cursului în politica de armament. Scholz „a dat semnalul de plecare pentru punctul de cotitură și a pus la dispoziție bugetul”, a spus el pentru „Tagesspiegel”.

„Rheinmetall a primit comenzi în valoare de zece miliarde de euro din Republica Federală Germania anul trecut”, a declarat Papperger pentru ziar. „Ne așteptăm la un volum de aproximativ 15 miliarde de euro sau mai mult.”

Papperger a anunțat, de asemenea, extinderea livrărilor către Kiev în „Tagesspiegel”: „Ucraina va primi câteva sute de mii de cartușe numai de la noi anul acesta”, precum și „câteva zeci de vehicule blindate de transport de trupe și tancuri de luptă”, precum și sisteme antiaeriene, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră