UE cere o acțiune „imediată” din partea lui Zuckerberg cu privire la faptul ca Instagram promovează rețelele de abuzatori de copii

08 Iun 2023
UE cere o acțiune „imediată” din partea lui Zuckerberg cu privire la faptul ca Instagram promovează rețelele de abuzatori de copii

UE către Zuckerberg: Explicați-vă cu privire la rețeaua de pedofili Instagram. „Codul voluntar al Meta privind protecția copilului pare să nu funcționeze”, spune comisarul UE Thierry Breton, citat de Politico

Comisarul UE pentru piața internă Thierry Breton dorește ca directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, să explice și să ia măsuri „imediate” cu privire la prezenta unei rețele mari de pedofili pe Instagram.

Instagram a lăsat să se dezvolte pe platforma sa o vastă rețea de conturi care promovează și cumpără materiale de abuz sexual asupra copiilor, conform investigațiilor Wall Street Journal și a cercetătorilor, informații publicate pe 7 iunie. Platforma de socializare permite utilizatorilor să caute hashtag-uri explicite și permite infractorilor să-i exploateze algoritmii de recomandare pentru a promova conținut ilicit.

„Codul voluntar al Meta privind protecția copilului pare să nu funcționeze”, a scris Breton joi pe Twitter. „Mark Zuckerberg trebuie acum să explice și să ia măsuri imediate.”

Breton a spus că va discuta problema cu Zuckerberg la sediul Meta pe 23 iunie, în timpul unei călătorii în SUA. Politicianul va călători la sfârșitul acestei luni pentru a vedea cum companiile de social media, inclusiv Twitter, se pregătesc să respecte legea emblematică a UE privind moderarea conținutului, Digital Services Act (DSA).

El a spus că Meta va trebui să „demonstreze măsuri” Comisiei Europene după 25 august, când DSA va începe să se aplice platformelor Big Tech. În caz contrar, compania s-ar putea confrunta cu amenzi uriașe de până la 6% din veniturile sale anuale globale. 

Conform DSA, platformele trebuie să reprime conținutul ilegal și să se asigure că copiii sunt în siguranță pe o platformă. De asemenea, companiile trebuie să evalueze și să limiteze modul în care platformele și algoritmii lor contribuie la probleme majore ale societății, cum ar fi diseminarea conținutului ilegal și protecția minorilor.

Un purtător de cuvânt al Meta a spus că compania a înființat un grup de lucru intern pentru a investiga și „a aborda imediat” descoperirile recente ale Wall Street Journal și ale cercetătorilor.

Compania lucrează „agresiv pentru a lupta” cu exploatarea copiilor și pentru a sprijini forțele de ordine în urmărirea criminalilor, a spus purtătorul de cuvânt. Meta a demontat 27 de „rețele abuzive” între 2020 și 2022 și a dezactivat peste 490.000 de conturi pentru încălcarea politicilor noastre de siguranță a copiilor în ianuarie 2023, au adăugat ei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră