Ucraina vrea să-și recruteze cetățenii care locuiesc în străinătate: "vom forma o unitate specială de voluntari care va fi echipată cu arme occidentale mai bune”

10 Iul 2024
Ucraina vrea să-și recruteze cetățenii care locuiesc în străinătate: "vom forma o unitate specială de voluntari care va fi echipată cu arme occidentale mai bune”

Ucraina vrea să-și convingă cetățenii în vârstă de luptă care trăiesc în alte țări europene să se alăture forțelor sale armate prin crearea unei noi unități de Legiunea Ucrainei cu sediul și pregătirea în Polonia, a anunțat ministrul ucrainean al apărării într-un mesaj pe Telegram, scrie Le Monde

Kiev, a cărei armată este epuizată de pierderi grele după doi ani și jumătate de invazie rusă, încearcă să-și reînnoiască rândurile. Autoritățile ucrainene au intensificat deja mobilizarea în interiorul țării, în special datorită unei noi legi adoptate în mai. Ei caută acum să recruteze printre sutele de mii de bărbați ucraineni care trăiesc în Europa, în special în Polonia și Germania, dintre care unii au fugit ilegal din țară tocmai de teama să nu fie mobilizați.

Crearea acestei unități este prevăzută într-un acord bilateral de securitate între Ucraina și Polonia semnat luni la Varșovia de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și premierul polonez Donald Tusk. Kiev estimează că există 300.000 de ucraineni în vârstă de luptă în prezent în Polonia vecină.

Este o „unitate specială de voluntari care se va antrena pe teritoriul polonez” și „va fi echipată cu arme occidentale mai bune” înainte de a fi dislocată pe front în Ucraina, a asigurat Rustem Umerov, ministrul apărării ucrainean . „Facem apel la toți ucrainenii din Europa să se alăture Legiunii Ucrainene ”, a spus el, fără a oferi detalii despre numărul de oameni pe care Kievul spera să îi recruteze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră