Ucraina susține că Rusia a înființat „școli de fraudă electorală” la Herson

07 Aug 2023
Ucraina susține că Rusia a înființat „școli de fraudă electorală” la Herson

Ucraina spune ca Rusia ar fi înființat tabere de "antrenament" în părțile ocupate ale regiunii Herson pentru a „învăța” tinerii cum să fie pro-Kremlin la alegeri, scrie SkyNews.

Centrul Național de Rezistență Ucrainean susține că așa-zisele școli vor folosi profesori din „comisii electorale false” pentru a-i învăța pe adolescenți cum să „falsifice procesul electoral”.

Scopul, susține ea, este de a forma observatori electorali care îl favorizează pe președintele Putin. În alegerile democratice corecte, observatorii ar trebui să fie imparțiali.

Centrul Național de Rezistență este un program susținut de guvern, axat pe predarea rezistenței nonviolente și pe a le spune cetățenilor ce se întâmplă pe teritoriul ocupat de ruși.

Centrul susține că școlile "de fraudă" se vor deschide luna viitoare și vor continua să predea până în martie viitor, când Rusia țin alegerile prezidențiale.

Dacă Vladimir Putin câștigă acele alegeri, așa cum este de așteptat, el va avea un mandat de guvernare până în 2030.

Școlile pregătesc pentru „fraudă”, adaugă centrul, pentru că „regimul de guvernare este cel care decide cine are voie să participe la alegeri și cine nu”.

Până la sfârșitul lunii mai, 1,5 milioane de pașapoarte rusești au fost date oamenilor din părțile anexate ale Ucrainei, potrivit premierului rus Mihail Mișhustin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră