Ucraina: putem adera la UE chiar și fără să așteptăm sfârșitul războiului

21 Noi 2022
Ucraina: putem adera la UE chiar și fără să așteptăm sfârșitul războiului

Ucraina poate adera la Uniunea Europeană fără să aștepte încheierea războiului, spune . A viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică, a spus Olga Stefanishyna citată de La Repubblica 

Ucraina poate adera la Uniunea Europeană fără să aștepte încheierea războiului, spune viceprim-ministrul pentru integrare europeană și euro-atlantică Olga Stefanishyna în marginea conferinței de securitate de la Halifax, Canada.

"Nu fac previziuni despre timp", a precizat Stefanishyna, "dar cand vine vorba de aderare, dinamica razboiului nu va fi un factor decisiv. Putem intra in UE chiar daca razboiul nu s-a terminat definitiv". 

Vicepremierul a mai adăugat că în trecut Ucraina și UE au încheiat un acord comercial politic în ciuda prezenței teritoriilor ocupate: „Vă reamintesc că am semnat Acordul de Asociere când Crimeea a fost anexată și a început războiul din regiunile Donețk și Lugansk, dar acest lucru nu a afectat lansarea zonei de liber schimb și nici nu au existat rezerve în privința acesteia”, a subliniat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră