Ucraina „dorește să producă arme biologice și chimice de distrugere în masă”, spune ambasadorului adjunct al Rusiei la ONU

25 Apr 2022
Ucraina „dorește să producă arme biologice și chimice de distrugere în masă”, spune ambasadorului adjunct al Rusiei la ONU

Într-o conferință de presă, luni, la sediul ONU din New York, Dmitri Polyanskiy, ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, a declarat că Ucraina „dorește să producă arme biologice și chimice de distrugere în masă”, că masacrul de la Bucea e o "înscenare a ucrainenilor" și că "nu există nici un război în Ucraina", scrie AFP citata de Le Figaro.

Ucraina „dorește să producă arme biologice și chimice de distrugere în masă”, a acuzat ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU, Dmitri Polyanski, într-o conferință de presă, luni, la sediul ONU din New York. O acuzație repetată deja de multe ori de Kremlin pentru a-și justifica ofensiva militară în Ucraina de la sfârșitul lunii februarie.

"Bucha  a fost „o inscenare”

„Ucraina și partenerii săi occidentali au arătat în mod constant ostilitate față de Rusia. Dar amintiți-vă de Bucha. Amintiți-vă de acest discurs elaborat de Ucraina și Occident pentru a acuza Rusia. De la început, am putut arăta că a fost doar dezinformare pusă în scenă de forțele ucrainene”.

Potrivit acestuia, „multe dovezi” demonstrează că armata rusă nu ar fi putut săvârși „astfel de atrocități”: „Am publicat o serie de dovezi în weekend. Vedem că sunt victime ale artileriei, ale săgeților metalice, care nu sunt folosite de forțele ruse. Acest lucru demonstrează că acești oameni nu au fost uciși de forțele ruse”, a spus el, jucând aceste afirmații ridicole.

Coridoarele umanitare deschise de Rusia nu sunt folosite de Ucraina

Dmitri Polyanskiy, a declarat că coridoarele umanitare sunt deschise în Mariupol, dar că „nu sunt folosite de Ucraina”.

 

„Nu există război în Ucraina”, spune ambasadorul adjunct al Rusiei la ONU

„Vorbiți despre război, dar nu există război în Ucraina”, a spus ambasadorul adjunct al Rusiei în timpul unui discurs la sediul ONU. „Nu este un război pe care îl purtăm, încercăm să punem capăt conflictelor care au durat acum opt ani”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră