Ucraina deplânge o „situație catastrofală” pentru șoferii săi blocați la intrarea în Polonia și Slovacia

02 Dec 2023
Ucraina deplânge o „situație catastrofală” pentru șoferii săi blocați la intrarea în Polonia și Slovacia

„Situația este catastrofală”  la granița dintre Ucraina și Polonia, blocată de șoferii de camion polonezi, unde mii de camioane sunt blocate, a declarat vineri în Parlamentul European comisarul ucrainean responsabil pentru drepturile omului, scrie Le Monde.

„Șoferii ucraineni se află într-o situație atât de gravă încât plănuiesc să intre în greva foamei dacă lucrurile nu se îmbunătățesc!” » a spus Dmytro Lubinets pe Telegram.

Soferii de camion slovaci au început, la rândul lor, să blocheze unul dintre punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, vineri, pentru a protesta împotriva concurenței omologilor lor ucraineni, alăturându-se astfel mișcării transportatorilor polonezi.

Toți cer restabilirea unui sistem de permise pentru camioanele ucrainene. Acest lucru a fost abandonat de Uniunea Europeană (UE) și de statele sale membre în urma invaziei ruse a Ucrainei din februarie 2022.

Potrivit transportatorilor polonezi și slovaci, această decizie a condus la creșterea numărului de concurenți ucraineni de pe piață și a redus semnificativ castigurile.

Varșovia și Kiev au început discuțiile cu UE, dar aceste negocieri nu au reușit să rezolve conflictul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră