Ucraina: Consilierul guvernului responsabil cu dronele a murit într-un accident de mașină

09 Sep 2024
Ucraina: Consilierul guvernului responsabil cu dronele a murit într-un accident de mașină

Yaroslav Oliynyk, consilier al șefului Ministerului Strategiei și Industriei, care era responsabil de cooperarea cu producătorii de drone a murit într-un accident rutier împreună cu soția sa, a scris fostul șef al ministerului Oleksandr Kamyshin pe Telegram, scrie Ukrainska Pravda

"Yaroslav Oliynyk a murit. Numele lui pe front era Loki. Era unul dintre primii membri ai echipei reînnoite MinStrategProm. Ni s-a alăturat vara trecută direct din prima linie. Era responsabil de colaborarea cu producătorii de drone. Încă nu pot sa cred”, scrie Kamyshin

Fondul de caritate „Come Back Alive”, unde lucra Oliynyk, a raportat că el și soția sa au murit într-un accident rutier în noaptea de 8 septembrie.

Potrivit Liga.net, Yaroslav Oliynyk s-a alăturat ZSU în 2017. A slujit în unitatea „Aerial Intelligence”. În față, era cunoscut după indicativul de apel Loki. 

În timpul războiului împotriva Ucrainei, Oliynyk a luat parte la luptele din regiunea Kiev și regiunea Cernihiv, precum și la contraofensiva de la Harkov, unde a ajutat la eliberarea lui Kupiansk. 

De asemenea, a fost consultant al Fundației Come Back Alive cu privire la tacticile UAV și a fost implicat în formarea de noi operatori de drone.

Oleinyk avea 28 de ani. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră