Ucraina avertizează UE contra "oboselii de război" : „Dacă noi, ucrainenii, nu suntem obosiți, restul Europei nu are dreptul de a obosi”

23 Noi 2022
Ucraina avertizează UE contra "oboselii de război" : „Dacă noi, ucrainenii, nu suntem obosiți, restul Europei nu are dreptul de a obosi”

Șeful diplomației ucrainene intenționează să „finalizeze cel de-al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei cât mai curând posibil” împotriva Rusiei, scrie BFMTV

Dmytro Kuleba, șeful diplomației ucrainene, a avertizat marți Uniunea Europeană împotriva „oboselii” în fața războiului din Ucraina, îndemnând la adoptarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Moscovei .

„Fac apel la colegii mei din UE” să „înlăture orice îndoială” și orice „oboseală” și să „finalizeze cât mai curând posibil al nouălea pachet de sancțiuni”, care este „așteptat de mult”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă online.

„Dacă noi, ucrainenii, nu suntem obosiți, restul Europei nu are dreptul moral sau politic de a obosi”, a insistat ministrul.

El a cerut ca operatorul nuclear public Rosatom să fie sancționat din cauza rolului său în ocuparea de către Rusia a centralei nucleare ucrainene din Zaporizhia, cea mai mare din Europa.

Dmytro Kuleba a subliniat, de asemenea, importanța sancțiunilor pentru „frânarea” industriei militare ruse.

„Abilitatea Rusiei de a produce noi rachete trebuie distrusă pentru a o împiedica să aibă resurse suplimentare pentru a ucide ucraineni, a distruge orașele ucrainene și sistemul energetic”, a argumentat el.

În timp ce Moscova a lovit infrastructura energetică a țării de săptămâni, cufundând milioane de case ucrainene în întuneric, a cerut din nou Occidentului să-și mărească livrările de arme, în special sistemele de apărare antiaeriană.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră