Rețeaua electrică a Ucrainei a fost distrusă la scară „colosală” după atacurile rusești

22 Noi 2022
Rețeaua electrică a Ucrainei a fost distrusă la scară „colosală” după atacurile rusești

Șeful operatorului național al rețelei electrice din Ucraina, Ukrenergo, a descris daunele aduse instalațiilor ucrainene de generare a energiei prin atacurile rusești cu rachete drept „colosale”, scrie The Guardian.

Volodymyr Kudrytskyi, directorul executiv al Ukrenergo, a declarat într-o conferință de presă că practic nicio stație termică sau hidroelectrică nu a fost lăsată nevătămată de atacurile rusești.

Kudrytskyi a spus:

Amploarea distrugerii este colosală. În Ucraina există un deficit de generare de energie. Nu putem genera atâta energie cât pot folosi consumatorii.

El a spus că ucrainenii s-ar putea confrunta cu întreruperi lungi de curent, dar că compania sa dorea să ajute la asigurarea condițiilor pentru ca oamenii să rămână în țară pe timpul iernii.

Ucraina a avut suficiente rezerve de combustibil după ce le-a acumulat înainte de invazia Rusiei, a spus el, și lucrează din greu pentru a repara infrastructura deteriorată, dar speră să asigure unele piese de schimb în străinătate.

El a respins necesitatea evacuării civililor, după ce viceprim-ministrul Ucrainei Iryna Vereșciuk a anunțat luni evacuarea rezidenților din zonele recent eliberate din regiunile Herson și Mykolaiv .

Oamenii din cele două regiuni sudice care au fost bombardate în mod regulat de forțele ruse în ultimele luni au fost sfătuiți să se mute în zone mai sigure din părțile centrale și de vest ale țării, pe fondul temerilor că daunele aduse infrastructurii cauzate de război sunt prea grave pentru ca oamenii să îndure iarna.

Întrebat despre propunerile de evacuare a unor orașe cel mai grav afectate de penuria de energie, Kudrytskyi a spus că astfel de apeluri sunt „nepotrivite”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră