Ucraina a modificat tancurile de luptă Challenger 2 din Marea Britanie pentru a proteja un punct slab

30 Sep 2023
Ucraina a modificat tancurile de luptă Challenger 2 din Marea Britanie pentru a proteja un punct slab

Ucraina adaugă o armură suplimentară tancurilor sale britanice Challenger 2 pentru a proteja un punct slab, scrie BussinessInsiderPartea frontală a carenei tancului este mai puțin protejată, deoarece a fost proiectată pentru luptă defensivă ; un Challenger 2 a fost distrus în septembrie după ce o rachetă a lovit un alt punct slab.

Ucraina pare să fi adăugat o armură suplimentară la Challenger 2, fabricat în Marea Britanie, pentru a proteja un punct slab al tancului de luptă de 69 de tone. Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare pare să arate un tanc Challenger 2 cu un grătar metalic deasupra „glacis”, secțiunea înclinată din partea din față a carenei tancului, a raportat Forbes.

Deși tancurile sunt bine protejate cu armură Dorchester, despre care un expert militar a spus anterior pentru Insider că este printre cele mai bune din lume, ele au o anumită vulnerabilitate la atacuri.

Partea din fata turelei este mai slabă decât restul tancului, deoarece vehiculul a fost proiectat pentru război, mai degrabă defensiv decât ofensiv, a spus Forbes. 

În timp ce armata britanică a adăugat în ultimele decenii armuri cu bolt-on în acest loc, ea nu pare să ofere această piesă suplimentară de kit Ucrainei, potrivit Forbes.

Marea Britanie a trimis doar 14 dintre tancurile puternice în Ucraina în ianuarie, folosite exclusiv de puterea 82 Brigada de asalt aerian a Ucrainei.

Brigada luptă ofensiv în sudul Ucrainei, folosindu adesea Challenger 2 ca suport de foc la distanță lungă, așa că tancul avea nevoie de întărire. Un alt punct slab este turela, care are și ea o protecție minimă, a remarcat Forbes.

Analistul militar Taras Chmut a declarat recent pentru The Wall Street Journal că armura de fabricație occidentală eșuează în Ucraina,  deoarece nu a fost concepută pentru a susține un conflict de această intensitate.

Alți analiști au observat că cantitatea este mai importantă decât calitatea atunci când furnizează armament Ucrainei, inclusiv tancurile Challenger 2.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră