„Ucideți Twitter-ul lui Musk”: documente scurse arată planul ONG-urilor din SUA si Marea Britanie pentru cenzură online

24 Oct 2024
„Ucideți Twitter-ul lui Musk”: documente scurse arată planul ONG-urilor din SUA si Marea Britanie pentru cenzură online

Documentele scurse de la un grup legat de Partidul Laburist britanic conțin un plan de a distruge platforma de socializare X. „Acesta este război”, a reacționat Elon Musk. „Mergem după CCDH și donatorii lor.”, scrie EuropeanConservative

Documentele scurse de la un grup legat de Partidul Laburist britanic conțin un plan de a distruge platforma de socializare X.

Centrul de combatere a urii digitale (CCDH), o organizație neguvernamentală anglo-americană, și-a stabilit principalele „priorități anuale” din martie până în octombrie 2024 în liste cu marcatori. Acesta își propune să „Ucide Twitter-ul lui Musk”, un obiectiv susținut de un „accent pe publicitate” – adică, o campanie pentru a descuraja agenții de publicitate să folosească platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Capturi de ecran dintr-un planificator lunar CCDH, obținute de Paul D. Thacker și Matt Taibbi, conturează această frază care cere cenzură. Sugestii mai detaliate includ mementouri de a face lobby pentru ca reglementările SUA și ale Uniunii Europene să fie înăsprite, sau cel puțin implementate, împotriva „dezinformarii” și „urii” – definite în mod vag pentru a însemna lucruri cu care militanții nu sunt de acord. „Companiile de social media erodează drepturile fundamentale ale omului și libertățile civile, permițând răspândirea urii și a dezinformarii online”, afirmă site-ul CCDH.

„Acesta este război”, a răspuns Elon Musk, după publicarea documentelor scurse. El a adăugat mai târziu: „Acest lucru încalcă statutul penal al SUA împotriva amestecului străin în alegeri. Mergem după CCDH și după donatorii lor. ȘI după donatorii lor.”

De asemenea, CCDH pare să lucreze cu senatorul americandemocrat Amy Klobuchar, promovând legislația care vizează așa-numita dezinformare. Tacticile sale de campanie în legătură cu boicotarea publicității datorează mult grupului similar din Marea Britanie Stop Funding Hate, care a încercat să închidă GB News înainte de lansarea sa și a continuat să susțină că acum există atât de multă ură în jur încât avea nevoie de o structură corporativă complet nouă .

La fel ca Stop Funding Hate, CCDH pretinde a fi nepartizan din punct de vedere politic. În timp ce țintele sale anterioare au inclus George Galloway și David Icke , acum tinde să se concentreze pe ceea ce consideră că sunt voci și opinii politice de extremă dreapta. În epoca Legii UE privind serviciile digitale , orientarea CCDH către cenzura oficială s-ar putea regăsi împingând o ușă deschisă.

Unii comentatori sugerează acum că prezența activiștilor Partidului Laburist din Regatul Unit la înființarea ONG-ului în 2018 ajută la explicarea modului în care CCDH acționează acum ca una dintre numeroasele legături dintre laburiștii lui Keir Starmer și democrații americani ai Kamala Harris, în măsura în care revista Politico de la Bruxelles. acum îi tratează pe cei doi ca pe niște partide înfrățite . În schimb, relațiile dintre Starmer și echipa lui Donald Trump s-au deteriorat, nu în ultimul rând ca urmare a planurilor laburiste de campanie pentru Harris și a plângerii ulterioare a unuia dintre avocații candidatului GOP la președinție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră