Twitter a suspendat jurnalişti de la CNN, NYT şi WashingtonPost: "Sunt aceleaşi reguli pentru toata lumea" supune Musk

16 Dec 2022
Twitter a suspendat jurnalişti de la CNN, NYT şi WashingtonPost: "Sunt aceleaşi reguli pentru toata lumea" supune Musk

Mare agitație pe Twitter după ce s-a descoperit că criticii media proeminenti ai proprietarului său, Elon Musk, au fost interziși simultan de pe platformă. Musk a apărat acțiunile Twitter, scriind pe Twitter „Aceleași reguli de doxxing se aplică „jurnaliştilor” ca şi tuturor celorlalţi” scrie FoxNews.

Printre cei ale căror conturi au fost suspendate definitiv se numără corespondentul CNN Donie O'Sullivan, reporterul de tehnologie al New York Times Ryan Mac, reporterul Washington Post Drew Harwell, jurnalistul The Intercept Micah Lee, corespondentul VOA Steve Herman, scriitorul Mashable Matt Binder, fostul gazdă MSNBC Keith Olbermann și fostul jurnalist Vox Aaron Rupar. 

În plus, contul de Twitter aparținând rivalului de socializare Mastodon, care a servit drept refugiu pentru democrații care au fugit inițial de pe Twitter după preluarea lui Musk (mulți au revenit pe Twitter). 

Musk, care s-a descris ca fiind un absolutist cu libertatea de exprimare, a primit reacții pentru interzicerea criticilor săi, mulți cerându-i să explice de ce acele conturi au fost suspendate. 

„Este scandalos”, a reacționat criticul media al Fourth Watch, Steve Krakauer. 

„A fi cel mai prost cont de pe Twitter nu este motivul pentru suspendare, iar Musk a promis transparență în privința acestor lucruri, așa că aș dori să aud de ce”, a scris pe Twitter gazda podcastului Versus Media Stephen L. Miller.

„Dacă începi să interzici conturile de bunăvoie, indiferent de cât de ne-transparente sunt atunci ai devenit exact lucru împotriva căruia ai jurat. Avem nevoie de răspunsuri”, a exprimat co-gazda podcastului Habbibi Bros, Siraj Hashmi. 

„După părerea mea, Aaron Rupar este una dintre cele mai mari surse mincinoase de dezinformări/dezinformare fără caracter de pe internet. Dar nu am văzut un caz convingător pentru suspendarea lui de pe Twitter”, a scris jurnalistul Fox News Will Cain.

„Musk este un ipocrit flagrant când vine vorba de libertatea de exprimare”, a scris Trip Gabriel, corespondentul New York Times.

„Simplu: dacă Twitter suspendă oamenii pentru că raportează sau critică Musk, atunci versiunea actuală nu este mai bună decât versiunea veche cu aplicare arbitrară și îndoielnică. Dacă suspendă oamenii pentru încălcarea unei reguli clare, e vina lori”, a scris pe Twitter conservatorul AG Hamilton.

Musk a apărat acțiunile Twitter, scriind „Aceleași reguli de doxxing se aplică „jurnaliştilor” ca şi tuturor celorlalţi”.

„Este foarte bine să mă critici toată ziua, dar să-mi doxx locația în timp real și să-mi pun familia în pericol nu este”a mai scris Musk. „Mi-au postat locația exactă în timp real, practic coordonatele asasinatului, cu încălcarea directă (evidentă) a termenilor și condițiilor Twitter”.

 „Conturile implicate în doxxing primesc o suspendare temporară de 7 zile” și că „sistemul actual nu este clar” cu privire la durata suspendărilor lor, a continuat el.

Musk a postat un sondaj în care îi întreabă cei aproximativ 122 de milioane de adepți când ar trebui să „Anuleze conturile care mi-au doxxat [publicat] locația exactă în timp real”, oferind utilizatorilor Twitter opțiuni între „acum”, „mâine”, „până la 7 zile”. „și „mai mult”.

La sfârșitul sondajului de 30 de minute, „Acum” a primit 43% din voturi, urmat de „Mai lung” cu 38%, „de acum 7 zile” cu 14% și „Mâine” cu doar 4%. Au votat 535.233 de utilizatori Twitter.

Musk a răspuns, de asemenea, criticilor săi, scriind „Dacă cineva ar posta locații și adrese în timp real ale reporterilor NYT, FBI ar investiga, ar fi audieri la Capitol Hill și Biden ar ține discursuri despre sfârșitul democrației!”.

Musk a fost criticat anterior pentru că a interzis @ElonJet, contul care urmărește exclusiv utilizarea avionului privat de către Musk. Musk a susținut că contul a fost suspendat din cauza unei „încălcări ale siguranței fizice”, deoarece „publica informații despre locație în timp real”, împărtășind un videoclip cu un „hărțuitor nebun” care își hărțuia copilul în Los Angeles crezând că proprietarul Twitter era prezent. Musk a amenințat că va lua măsuri legale împotriva utilizatorului contului. 

Miercuri, Musk a avertizat utilizatorii Twitter: „Orice cont care publică informații despre locația în timp real a oricui va fi suspendat, deoarece este o încălcare a siguranței fizice. Aceasta include postarea de link-uri către site-uri cu informații despre locație în timp real”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră