Turcia, sub teroare! Trei morți și zeci de răniți într-un nou ATAC CU BOMBĂ. Explozia, lângă o secție de poliție - LIVE VIDEO

08 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
Turcia, sub teroare! Trei morți și zeci de răniți într-un nou ATAC CU BOMBĂ. Explozia, lângă o secție de poliție - LIVE VIDEO

UPDATE 14:20 - Un polițist și doi civili și-au pierdut viața, iar cel puțin 30 de persoane au fost rănite în atentatul cu mașină-capcană ce a vizat sediul poliției din Midyat

"Autorul acestui atac este organizația ucigașă PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan)", a declarat premierul turc Binali Yildirim, care a atribuit atacul rebelilor kurzi.

UPDATE 13:00 - Cel puțin 20 de persoane, polițiști și civili, au fost răniți în atacul produs în fața clădirii poliției din orașul Midyat, situat în provincia Mardin, relatează agenția de presă turcă Dogan. Chiar dacă atentatul din urmă cu o zi nu a fost încă revendicat, președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atribuit combatanților kurzi din Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK a reluat violențele împotriva puterii centrale turce în vara anului 2015, după doi ani de negocieri de pace eșuate cu Ankara. Lupte grele au loc de atunci în sud-estul Turciei.

UPDATE 12:25 -  Presa turcă anunță că doi ofițeri de poliție au fost uciși în explozia produsă în fața secției de poliție din provincia turcă Mardin. În urma exploziei, un imobil de patru etaje a fost devastat.

________________

Mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu mașină-capcană la o secție de poliție din provincia turcă Mardin, sud-estul Turciei. Atacul are loc la o zi după ce 11 persoane au fost ucise într-o explozie produsă în centrul Istanbulului.

hurriyetdailynews.com informează că atacul a vizat secția de poliție din orașul Midyat, la nord de granița cu Siria, într-o regiune predominant kurdă. Mai multe ambulanțe au fost trimise la locul exploziei.

Articol în curs de actualizare

Alte stiri din Externe

Ultima oră