Trump insistă că va forța Mexicul să dea bani pentru ideea sa cu zidul de la graniță (VIDEO)

11 Iul 2016 | scris de Cristi Ionescu
Trump insistă că va forța Mexicul să dea bani pentru ideea sa cu zidul de la graniță (VIDEO)

Donald Trump a promis să limiteze fenomenul imigrației clandestine din Mexic construind un zid de 1.600 km de-a lungul frontierei, al cărui cost, estimat la 8 miliarde de dolari, va fi suportat de Mexic. Evident, președintele Enrique Pena Nieto a dat asigurări că Mexicul nu va plăti în niciun caz pentru zidul pe care candidatul republican la Casa Albă vrea să-l construiască de-a lungul frontierei americano-mexicane.

Președintele mexican a menționat că Mexicul nu se va amesteca într-o eventuală decizie politică luată la Washington, dar a precizat că nu va cheltui niciun ban pentru acest proiect. De asemenea, Enrique Pena Nieto a subliniat că Mexic și SUA vor întreține o relație de coordonare, colaborare și de cooperare în materie de securitate.

Președintele Pena Nieto a exclus încă din martie eventualitatea ca Mexicul să finanțeze construcția zidului dorit de Donald Trump. În același timp, ministrul mexican de finanțe a spus că guvernul său nu va plăti 'sub niciun pretext' pentru acest zid.

Alte stiri din Externe

Ultima oră