Trump promite că va invoca o lege din timpul războiului pentru a deporta traficanții străini: "Păzim granițele altor oameni, dar nu le păzim pe ale noastre"

21 Sep 2023
Trump promite că va invoca o lege din timpul războiului pentru a deporta traficanții străini: "Păzim granițele altor oameni, dar nu le păzim pe ale noastre"

Fostul președinte a mai spus că își va extinde interdicția de călătorie dacă va fi ales la Casa Albă pentru un al doilea mandat, scrie NBC

Fostul președinte Donald Trump a declarat miercuri că, dacă va fi reales, va invoca „imediat” o lege federală care să-i acorde puterea unilaterală de a reține și deporta cetățenii străini din Statele Unite

În declarațiile de la o oprire a campaniei, Trump s-a angajat să folosească Alien Enemies Act – parte din Alien and Sedition Acts din 1798 – pentru a viza suspecți membrii ai bandelor, traficanților de droguri și membrii cartelurilor. 

„Voi... invoca imediat Alien Enemies Act pentru a elimina toți membrii bandelor cunoscuți sau suspectați... traficanții de droguri, membrii cartelului din Statele Unite, punând capăt flagelului violenței ilegale a bandelor de străini o dată pentru totdeauna”, a spus Trump în fața a peste 1.000 de susținători.

Trump și-a înaintat propunerea într-un discurs menit să sublinieze ceea ce ar echivala cu politica sa de imigrație pentru al doilea mandat – una care prefigurează o utilizare mai mare a puterilor executivului. 

El a mai spus mulțimii că va reintroduce și „extinde” „interdicția de călătorie” pe care a implementat-o ​​în timpul primului său mandat la Casa Albă. Interdicția, pe care președintele Joe Biden a încheiat-o în prima sa zi de mandat, a interzis majorității persoanelor din șapte țări – inclusiv cinci țări cu majoritate musulmană – să intre în Statele Unite.

Alien Enemies Act – menit să fie o măsură în timp de război – a fost folosit în special în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Președintele Franklin Delano Roosevelt a invocat-o în urma bombardării Pearl Harbor pentru a ordona observarea guvernamentală și reținerea a mii de cetățeni japonezi, germani și italieni. 

Legea spune că un președinte poate ordona cetățenilor străini „să fie reținuți și înlăturați ca inamici străini” atunci când președintele „face o proclamație publică” că o „invazie sau incursiune prădătoare este săvârșită, încercată sau care amenință teritoriul Statelor Unite de către orice națiune străină.”

O serie de senatori democrați și grupuri pentru drepturile civile au făcut eforturi pentru abrogarea Legii inamicilor străini.

Miercuri, Trump a spus că va extinde interdicția de călătorie pentru a „interzice intrarea tuturor comuniștilor și marxiștilor în Statele Unite” dar nu a oferit detalii pentru o astfel de propunere. 

Trump a promis, de asemenea, că va reloca mii de militari staționați în prezent peste ocean la granița dintre SUA și Mexic.

„Păzim granițele altor oameni, dar nu le păzim pe ale noastre”, a spus Trump.

El a mai afirmat că o nouă administrație Trump va transfera „porțiuni masive” ale forțelor de aplicare a legii federale – inclusiv FBI, DEA și ATF – în roluri de aplicare a legii imigrației.

Trump a mai spus că va obliga Marina să instituie blocaje pentru a se asigura că drogul "zombi" fentanil nu va intra în țară pe căi navigabile.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră