Trump este omul care salvează Occidentul, îi spune Viktor Orban lui Tucker Carlson

30 Aug 2023
Trump este omul care salvează Occidentul, îi spune Viktor Orban lui Tucker Carlson

Speranța că Ucraina va învinge Rusia „nu este doar o neînțelegere. Este o minciună. Este imposibil', spune liderul maghiar într-un interviu, scrie Politico

Ucraina nu are nicio șansă să câștige războiul împotriva Rusiei – iar Donald Trump este singura speranță a Occidentului, a declarat premierul ungar Viktor Orbán pentru prezentatorul de televiziune american Tucker Carlson.

Într-un interviu de marți, Orbán a spus că victoria Kievului împotriva Moscovei „nu este doar o neînțelegere. Este o minciună. Este imposibil... [Ucrainenii] vor rămâne fără soldați mai devreme... decât rușii. Ceea ce va conta în cele din urmă sunt cizmele pe pământ, iar rușii sunt mult mai puternici.”

Numai SUA pot pune capăt războiului, a adăugat liderul ungar

„Am ratat oportunitatea istorică” de a admite Ucraina în NATO, a spus Orbán lui Carlson în interviu, spunând că Rusia devine „din ce în ce mai puternică”. Admiterea Ucrainei în NATO „nu este o propunere realistă în acest moment, așa că uitați de ea”, a adăugat el.

De asemenea, nu crede că rușii se vor sătura de președintele Vladimir Putin și vede puține șanse ca Crimeea să fie returnată în Ucraina.

Întrebat ce ar face dacă ar fi președintele american Joe Biden, Orbán a spus: „as chema înapoi pe Trump! Pentru că știi, poți să-l critici din multe motive... dar... cea mai bună politică externă din ultimele decenii îi aparține. El nu a inițiat niciun război nou, a tratat frumos cu nord-coreenii, și cu Rusia și chiar cu chinezii... și dacă ar fi fost președinte în momentul invaziei ruse [a Ucrainei], rușii nu ar fi putut să facă asta.”

„Trump este omul care poate salva lumea occidentală” și întreaga umanitate, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră