Trump a avertizat ca va începe un treilea război mondial dacă Ucraina nu va negocia cu Rusia

09 Oct 2022
Trump a avertizat ca va începe un treilea război mondial dacă Ucraina nu va negocia cu Rusia

Donald Trump a organizat un miting sâmbătă seara pentru republicanii din Nevada în fata carora a cerut „negocieri imediate pentru încheierea pașnică a războiului din Ucraina ” pentru a evita un al treilea război mondial care „nu va lăsa nimic pe planetă”, scrie Newsweek.

Discursul lui Trump vine la câteva zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelensky a exclus oficial discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin , în urma deciziei sale de a anexa ilegal patru regiuni ale Ucrainei.

"Trebuie să cerem negocierea imediată a încheierii pașnice a războiului din Ucraina, altfel vom ajunge în al treilea război mondial. Și nu va mai rămâne nimic din planeta noastră -- totul pentru că oamenii proști nu aveau habar... Ei nu înțeleg puterea nucleară."

 

Reteaua electrică „ruptă” în California

Trump a atacat California, spunând că rețeaua energetică a statului este „defectă”.

"Uitați-vă la politicile lor energetice. Toată lumea trebuie să aibă o mașină electrică dar nu au electricitate pentru a porni un aparat de aer condiționat acum în California", a spus Trump.

„Ei cer într-o scrisoare, „te rog să nu-ți folosești aerul condiționat”. Și apoi vor să trimită milioane și milioane de mașini pe o rețea care este ruptă”.

Operatorul rețelei electrice din California a avertizat în timpul unui val de căldură recent că rețeaua ar putea deveni prea tensionată și i-a îndemnat pe californieni să evite utilizarea energiei în orele de vârf pentru a evita întreruperile de curent. Guvernatorul Gavin Newsom a spus că statul a evitat în cele din urmă întreruperile de curent.

Acuzațiile contra lui Hunter Biden sunt "o șaradă "

Pe fondul informațiilor potrivit cărora Hunter Biden ar putea fi acuzat în curând de o serie de delicte, Trump a speculat că este de fapt o „șaradă” pentru a justifica țintirea lui.

„Scurg acele câteva acuzații minore, câteva acuzații minore relativ, în comparație cu tipul de acuzații care ar putea fi și asta depinde de ei, dar vor face de fapt ceea ce trebuie și vor trage la răspundere pe Bideni?" a spus Trump.

„Sau aceasta este doar șaradă și o scuză pentru a continua să ne țintească pe mine și mișcarea noastră de Make America Great Again și America First? Nu știu.”

„Cred că vor să ne țintească și fac să pară puțin mai corect atunci când aruncă câteva acuzații* despre Hunter”. a adaugat el.

*Procurorii federali cred că l-ar putea acuza pe Hunter Biden de infracțiuni fiscale și deturnare de fonduri, dar o decizie finală nu a fost luată încă .

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră