TRAGEDIE. Tânăra din România, rănită în atentatul de la Londra, a încetat din viaţă

07 Apr 2017 | scris de Marina Constantinoiu
TRAGEDIE. Tânăra din România, rănită în atentatul de la Londra, a încetat din viaţă

Andreea Cristea, românca rănită grav în atacul de pe Podul Westminster din Londra, aflată în stare de inconştienţă la un spital londonez, a încetat din viaţă. Vestea a venit vineri dimineaţă, în ciuda tuturor speranţelor care fuseseră exprimate în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

Andreea, în vârstă de numai 29 de ani, este în vacanţă alături de logodnicul său, care îşi sărbătorea ziua de naştere la Londra. Ambii locuiau în Constanţa. Supravieţuirea ei, în condiţii demne de un film de acţiune, a fost considerată un miracol. Până vineri, când Andreea a murit.

Practic, Andreea a fost aruncată în Tamisa. Atacatorul care a lovit mai multe persoane aflate pe podul Westminster a urcat pe trotuar şi l-a lovit pe logodnicul Andreei, Andrei Burnaz, înainte de a o arunca în râu.

Cel mai probabil Andreea a supravieţuit datorită vitezei cu care a fost scoasă din apă. Martorii spun că au văzut o femeie plutind în Tamisa, cu faţa în apă, lângă pod.

La Londra, poliţia britanică a făcut vineri un anunţ scurt: "O femeie care a fost rănită în atacul de la 22 martie de pe podul Westminster din Londra a murit", transmite Reuters.

 

 

Site-ul francez 20minutes.fr anunţă că bilanţul atentatului de la Londra s-a modificat, numărul morţilor fiind acum de 5, după decesul româncei, anunţat de poliţia britanică.

 

 

Potrivit sursei citate, aparatele care o menţineau în viaţă pe Andreea au fost deconectate.

"După ce s-a luptat timp de peste două săptămâni, draga şi inegalabila noastră Andreea - o fiică, o soră, o iubită, o prietenă minunată şi persoana cu adevărat unică - ne-a fost smulsă cu brutalitate şi de o manieră laşă şi abjectă de lângă noi", a declarat Andrei Burnaz într-un comunicat citat de 20minutes.fr.

UPDATE

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a confirmat vineri pentru AGERPRES decesul româncei rănite grav în atentatul din capitala Marii Britanii din 22 martie.

El a precizat că tânăra româncă a decedat joi seară și că va acorda ajutorul necesar pentru repatrierea acesteia.

'Aseară târziu (a încetat din viață — n.r.). Familia ei deocamdată este în țară. Desigur că o să le dăm tot ajutorul necesar pentru repatrierea corpului în momentul în care se va pune problema', a declarat Mihalache.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră