UPDATE. Tragedie în SUA. Cel puţin 11 persoane au murit în urma scufundării unui vapor cu turişti pe un lac în Missouri

20 Iul 2018
UPDATE. Tragedie în SUA. Cel puţin 11 persoane au murit în urma scufundării unui vapor cu turişti pe un lac în Missouri Galerie foto (4)

Un vas pentru transportul turiştilor s-a răsturnat, apoi s-a scufundat, joi, pe un lac din statul american Missouri, în timpul unei furtuni puternice, provocând moartea a cel puţin 11 persoane şi rănirea altor şapte, a anunţat poliţia locală, citată de nouvelobs.com.

Potrivit declaraţiilor şerifului din comitatul Stone, Doug Rader, la bordul vaporului se aflau 31 de persoane, inclusiv copii. Un grup de scafandri se află în căutarea persoanelor date dispărute.

''Furtuna a sosit foarte repede'', a declarat prin telefon Rick Kettels, proprietarul Lakeside resort, un complex hotelier situat pe malul lacului, precizând că serviciul local de meteorologie nu a avertizat în legătură cu iminenţa unei furtuni.

Lacul Table Rock, situat în sudul statului Missouri, la frontiera cu Arkansas, este un lac artificial, foarte frecventat de către turişti. 

"Am trăit aici cea mai mare parte a vieţii şi nu am văzut aşa o furtună niciodată", a adăugat acesta.

El a filmat de pe mal valurile mari care se formaseră în timpul furtunii şi care se loveau de ponton, şi afirmă că, dată fiind puterea furtunii, nu crede că vasul turistic ar fi avut vreo şansă să revină cu bine la mal.

UPDATE

Nouă dintre cele 17 persoane care au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat într-un lac din statul american Missouri erau membre ale aceleiaşi familii, a declarat vineri guvernatorul Mike Parson.

Ultimele patru victime de pe ambarcaţiunea scufundată în Lacul Table Rock au fost găsite vineri, a spus şeriful local, ceea ce ridică bilanţul morţilor la 17.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră