Toți bărbații ucraineni între 25 și 60 de ani vor trebui să se prezinte la centrele de recrutare, spune ministrul apărării

21 Dec 2023
Toți bărbații ucraineni între 25 și 60 de ani vor trebui să se prezinte la centrele de recrutare, spune ministrul apărării

Noul ministru al Apărării al Ucrainei, Rustem Umerov (41 de ani), vrea să-i trimită pe toți pe front! Toți bărbații ucraineni cu vârsta militară între 25 și 60 de ani, chiar și cei aflați în străinătate, ar trebui să se prezinte la centrele de recrutare a forțelor armate pentru că „dorim dreptate pentru toată lumea, pentru că țara noastră este în joc”, a spus ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov într-un interviu pentru Bild. Acest anunț este exploziv din punct de vedere politic - și ar putea avea consecințe grave pentru sute de mii de bărbați ucraineni care trăiesc în străinătate.

Umerov, el însuși tătar din Crimeea și ministru al apărării din septembrie, a anunțat în interviul BILD ca toți bărbații ucraineni cu vârsta militară între 25 și 60 de ani ar trebui să primească o invitație să se prezinte la centrele de recrutare ale forțelor armate ucrainene. Motto-ul lui Umerov: „Vrem dreptate pentru toată lumea, pentru că este vorba despre propria noastră țară. Le vom trimite o invitație.”

Ba mai mult: în primul interviu pe care ministrul l-a acordat unei prese din Europa de Vest, a amenințat și cu sancțiuni pentru cei care nu au dat curs solicitării. Cu toate acestea, încă nu este clar ce sancțiuni vor fi acestea: „Discutăm în continuare ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin de bună voie”.

În viitor, cei afectați ar trebui să fie clar în prealabil cum vor fi instruiți și echipați, unde și când vor servi și când vor fi eliberați. Vor exista, de asemenea, „opțiuni de alegere” pentru recruți în funcție de abilitățile lor.

Ministrul Apărării a precizat că are puțină simpatie față de cei care obiectează: „Aceasta nu este o pedeapsă pentru că ai susținut propria țară și ai servit țara. Este o onoare.”

Din 24 februarie 2022, atacul rusesc asupra Ucrainei, 221.571 de bărbați ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, adică de vârstă militară, au venit în Germania. Dintre aceștia, 189.484 de bărbați se află în prezent în această țară.

BILD a vorbit cu ministrul apărării și despre obiectivele de război ale Ucrainei și despre sprijinul internațional.

În ciuda rapoartelor că există un impas între Ucraina și Rusia, ministrul este plin de optimism. El este chiar convins că peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014 , poate fi eliberată anul viitor : „Sunt 100% sigur. Acesta este obiectivul nostru strategic.” Umierov a amintit că s-a născut ca tătar din Crimeea departe de patria sa din Asia Centrală, deoarece „sovieticii îmi deportaseră întreaga națiune”. Astăzi, Federația Rusă se află pe partea întunecată a lumii. Și mai important: regimul Putin este condamnat de întreaga lume civilizată. Ministrul este convins: „Nu se pune nicio îndoială că vom câștiga”.

Sprijinul SUA va continua

„Nu cred că SUA se retrage.” Ambele părți din Congres au susținut Ucraina. Și: „De asemenea, înțeleg că forțele răului vor să schimbe ordinea mondială.” Umerov și-a bazat optimismul pe consultările constante cu partenerii: „Ne fac pe toți încrezători că ne putem ține de planificarea noastră.”

Nu ne vom preda.

Fără război electronic, fără drone, fără artilerie și fără muniție suficientă, va fi „dificil”, a spus minstrul. Dar este, de asemenea, clar pentru el: „Nu ne vom preda.” Rachetele de croazieră germane Taurus sunt încă pe lista de dorințe a Ucrainei : „Cu siguranță avem nevoie de toate rachetele cu rază lungă de acțiune de la partenerii noștri.” Când a fost întrebat dacă această dorință a însemnat să primească sistemele germane Taurus , Umerov a spus: „Ne-am bucura dacă guvernul ar fi capabil să ne ofere și asta.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră