Toate victimele atentatului de la Manchester au fost identificate

24 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Toate victimele atentatului de la Manchester au fost identificate

Poliţia din Manchester a identificat toate cele 22 de victime ale atentatului de luni seara, potrivit 7sur7.be. Familiile victimelor au fost informate în legătură cu aceste detalii şi primesc asistenţă psihologică din partea unor echipe de specialişti.

Cea mai tânără dintre victime este Saffie Rose, care avea doar 8 ani. Participase la concertul de muzică pop al solistei americane Ariana Grande care a fost luat drept ţintă de atentatorul sinucigaş la Manchester Arena alături de mama sa şi de sora ei mai mare. Ambele au fost rănite şi spitalizate.

Ancheta poliției britanice se concentrează pe identificarea 'unei rețele' de complici ai lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului din orașul britanic, a anunțat miercuri șeful poliției din zona metropolitană Manchester, Ian Hopkins.

El a refuzat să ofere alte detalii, dar a confirmat că printre cele 22 de persoane ucise la scurt timp după concertul cântăreței americane Ariana Grande de la Manchester Arena se află și o polițistă care era luni seară în afara serviciului.

Pe de altă parte, Ramadan Abedi a negat miercuri implicarea fiului său Salman în atentatul de la Manchester. "Noi nu credem în uciderea persoanelor nevinovate'', a spus el, în prima sa declarație publică după atacul terorist de luni seară, conform cotidianului The Telegraph.

Poliția britanică anunțase miercuri dimineață arestarea a încă trei bărbați la Manchester în cadrul anchetei privind atentatul din 22 mai. ''Trei mandate de arestare au fost puse în aplicare în sudul Manchesterului în legătură cu ancheta aflată în desfășurare'', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliției din zona metropolitană Manchester, fără a furniza alte detalii.

Autoritățile britanice l-au identificat marți pe autorul atacului ca fiind Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, născut la Manchester din părinți de origine libiană. Potrivit ministrului de interne britanic, Amber Rudd, Salman Abedi era cunoscut de serviciile de informații și "probabil nu a acționat singur".


 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră