Time Magazine o critică pe Kamala Harris care nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor

15 Oct 2024
Time Magazine o critică pe Kamala Harris care nu a vrut să răspundă la întrebările jurnaliştilor

Celebrul săptămânal american a publicat un portret al candidatului democrat, dar fără a putea vorbi cu ea. Spre deosebire de Joe Biden sau Donald Trump. Dar candidatul democrat a fost de acord cu un interviu pentru Fox News, scrie Le Figaro

Ce fel de președinte ar fi Kamala Harris? a întrebat Time Magazine săptămâna aceasta. Imigrație, ecologie, arme de foc... Celebrul săptămânal american se întreabă în special despre schimbările de discurs pe anumite subiecte ale candidatului democrat, astăzi aratându-se mai puțin la stânga decât în ​​campania ei anterioară din 2020. Este o  „alunecare previzibila spre centru” , clasica în timpul unei campanii prezidențiale în care electoratul independent face adesea diferența, sau „despre faceste schimbari care necesită o explicație”  ? Răspunsul Time este nuanțat, dar revista regretă că nu a putut adresa întrebarea direct principalului interesat. 

„Harris a refuzat cererile repetate de interviuri ”, regretă jurnalistul autor al articolului, pentru care această tăcere regretabilă nu este un caz special: „Ea a evitat să relateze în profunzime evoluția politicii sale, vorbind rar cu jurnaliştii. Când face interviuri, preferă în principal media locală, podcasturile culturale sau talk-show-urile prietenoase . Observația este cu atât mai jenantă pentru Kamala Harris cu cât Donald Trump a acceptat interviul, și Joe Biden la fel, înainte de a arunca prosopul. Candidatul republican „a vorbit despre viziunea sa politică cu un jurnalist Time timp de 90 de minute prin două interviuri” , putem citi în articolul Charlotte Alter, care evocă o „lungime asemănătoare” pentru interviul actualului președinte democrat.

„De ce nu interacționează cu publicul?”

Mai neobisnuit, patronul ziarului, miliardarul Marc Benioff, a protestat pe rețeaua de socializare X, în susținerea acestui articol. „În ciuda numeroaselor solicitări, Time nu a obținut un interviu cu Kamala Harris, spre deosebire de toți ceilalți candidați la președinție. Credem în transparență și publicăm fiecare interviu în întregime. De ce nu interacționează vicepreședintele cu publicul la același nivel?”, a întrebat el, referindu-se la transcrierea schimburilor cu Trump și Biden. Marc Benioff, un fost susținător al lui Barack Obama, dar care a coprezidat o comisie prezidențială pe probleme tehnologice sub George W. Bush, este cunoscut ca republican, chiar dacă nu se definește nici ca democrat. 

La fel ca mulți miliardari americani, fondatorul grupului IT Salesforce, care deține Time din 2018, a fost donator atât Partidului Democrat, cât și Partidului Republican, dar a dat mai mult celui dintâi (mai mult de 800.000 de dolari din anii 1990). ) decât celui de-al doilea (aproximativ 300.000 USD), relatează Newsweek . În orice caz, este extrem de rar ca un proprietar de mass-media majoră să facă publice criticile cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale.

Donald Trump nu ratat ocazia

De când și-a anunțat candidatura în iulie, Kamala Harris a fost criticată în mod regulat pentru că a evitat orice dezbatere de fond cu jurnaliștii, preferând imaginile frumoase realizate de echipa ei de campanie. Donald Trump, cu siguranță vorbește mult, chiar jucând cartea omniprezenței mass-media, dar rar în prezența unor intervievatori care l-ar putea destabiliza. Dezbaterea lui eșuată împotriva lui Kamala Harris nu l-a încurajat să schimbe strategia. De atunci, el a refuzat să participe la emisiunea 60 Minutes, la care candidata democrata nu a renunțat. 

Iar fostul președinte republican a refuzat categoric o a doua dezbatere cu Kamala Harris, pe care CNN și Fox News au oferit-o. În schimb, candidatul democrat a acceptat un interviu pentru Fox News miercuri, 16 octombrie. Miza este decisivă pentru vicepreședintele care se va regăsi astfel invitată pe principalul canal conservator, în timp ce ea scade în sondaje și există o ușoară îngrijorare în rândurile democraților. În acest context, furia lui Marc Benioff este orice altceva decât anecdotică. Subliniază implicit zgomotul media care acoperă această campanie prezidențială în care dezbaterile de fond se chinuie să apară. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră