Teroriştii ISIS fac recomandări în privinţa noului coronavirus! Facem jihad, dar când suntem sănătoşi, nu tuşind!

16 Mar 2020
Teroriştii ISIS fac recomandări în privinţa noului coronavirus! Facem jihad, dar când suntem sănătoşi, nu tuşind!

Gruparea teroristă Stat Islamic le-a recomandat membrilor şi simpatizanţilor săi să nu se mai deplaseze în Europa din cauza epidemiei de coronavirus. A înregistrat 11 decese din cauza noului coronavirus, şi de aceea le-a cerut jihadiştilor bolnavi să rămână în Europa.

Recomandările în vreme de coronavirus au fost transmise printr-o fatwa, un edict religios publicat în buletinul de propagandă Al-Naba, duminică, scrie Al Jazeera. Fatwa le cere trupelor ISIS să nu se deplaseze în Europa pentru jihad, din cauza pandemiei.

ISIS a transmis câteva recomandări pentru a face faţă pandemiei de coronavirus care, potrivit extremiştilor, se propagă "din voinţa Celui Atotputernic" şi, din acest motiv, unul dintre antidoturi este "să ai credinţă" în faţa oricărei boli, relatează EFE, preluată de agerpres.ro.

Într-un mesaj difuzat prin intermediul canalelor sale de propagandă pe internet, Stat Islamic (ISIS) a publicat un scurt ghid de "instrucţiuni pentru a face faţă epidemiilor", în conformitate cu Sharia, sau legea islamică.

"Bolile nu contagiază prin ele însele, ci prin voinţa Celui Atotputernic", asigură ISIS, care îşi bazează recomandările pe hadith-uri (consemnarea unei fapte sau spuse a profetului Mohamed - n.r.) ca exemple bune de urmat.

"Vă sfătuim să aveţi încredere în Cel Atotputernic şi, pe timp de boală, să vă găsiţi alinarea întru Acesta" - aceasta este prima recomandare a grupării teroriste cunoscute pentru interpretarea strictă a Sharia şi pentru cruzimea cu care îşi tratează victimele, notează EFE.

În plus, Stat Islamic recomandă oamenilor să-şi acopere gura atunci când cască şi când strănută, să acopere recipientele cu produse alimentare şi hrană şi să se spele pe mâini înainte de a le atinge.

Totodată, SI le recomandă persoanelor sănătoase să nu intre în zone afectate de epidemie, iar bolnavilor - să nu părăsească aceste zone. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră