„Tati a schimbat lumea”: Hollywood va produce un film biografic bazat pe viața lui George Floyd

23 Mai 2024
„Tati a schimbat lumea”: Hollywood va produce un film biografic bazat pe viața lui George Floyd

Filmul biografic George Floyd Daddy Changed the World („Tati a schimbat lumea”) este în lucru la Hollywood iar fiica lui este producător executiv, scrie Variety

Un film biografic autorizat de familia lui George Floyd intitulat „Daddy Changed the World” este în lucru de la Radar Pictures, 8 Queens Film & Media Productions și Night Fox Entertainment. Fiica lui Floyd, Gianna Floyd, și mama ei, Roxie Washington, sunt implicate în realizarea filmului, fiind producători executivi.

Gregory R. Anderson („Stomp the Yard”) va scrie scenariul filmului, care va surprinde viața bărbatului a cărui moarte în 2020 a declanșat o mișcare rasială globală și a alimentat mișcarea împotriva brutalității poliției. Filmul este încă în căutarea unui regizor. Ted Field este producător pentru Radar Pictures, alături de Dr. Kaeita Rankin pentru 8 Queens și Timothy Christian pentru Night Fox.

Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost ucis pe 25 mai 2020, după ce ofițerul de poliție din Minneapolis Derek Chauvin a îngenuncheat pe gât mai mult de nouă minute, în timp ce Floyd a fost încătușat și forțat să se întindă cu fața în jos pe stradă. Floyd a fost arestat după ce ar fi încercat să folosească o bancnotă falsă de 20 de dolari la un magazin.

În timp ce se sufoca, Floyd a strigat în mod repetat „Nu pot să respir”, fraza care a devenit un slogan puternic al mișcării pentru justiție rasială. În 2021, Chauvin a fost judecat și condamnat pentru crimă de gradul doi, crimă de gradul trei și omor din culpă de gradul doi. În anul următor, Chauvin a fost condamnat la peste 20 de ani de închisoare pentru că l-a lipsit pe Floyd de drepturile sale constituționale. Un juriu federal a condamnat și alți trei ofițeri de poliție din Minneapolis pentru încălcarea aceluiași statut penal privind drepturile civile.

Se pare că biopicul nu îl va prezenta pe Floyd ca pe o persoană perfectă, ci mai degrabă pe un tată cu defecte umane, a cărui moarte îngrozitoare a schimbat lumea. Nu va fi un biopic tradițional, ci mai degrabă o „dramă serioasă a unui om și a comunității sale aruncate în lumina de foc a istoriei”, potrivit unui comunicat de presă.

Washington a spus într-o declarație: „Suntem încântați că lumea îl va vedea pe George real, jovial și iubitor pe care îl cunoaștem. Acest film îl va umaniza, va întruchipa esența vieții sale și, sperăm, va reaprinde eforturile de a adopta Legea George Floyd Justiție în Poliție. Este timpul pentru dreptate și egalitate pentru toți.”

„Trebuie să facem schimbări rapid. Niciun alt copil nu ar trebui să-și piardă tatăl așa cum a făcut Gianna. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și au protestat. Moștenirea lui George va trăi prin acest film.” a adăugat ea.

„Uciderea lui George Floyd a fost un moment tragic și rușinos în istoria națiunii noastre”, a adăugat Christian Night Fox într-un comunicat. „Povestea lui, deși dureroasă, merită să fie spusă și sunt recunoscător că fac parte din ea.”

„M-am angajat să-mi folosesc platforma și talentele pentru a avea un impact pozitiv în lume. Spunând povestea lui George Floyd și aruncând lumină asupra nedreptăților cu care se confruntă comunitățile marginalizate, sper să inspir schimbarea și să creez un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Moștenirea lui George Floyd nu va fi uitată și sunt onorat să fac parte din acest proiect important.” a adăugat Rankin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră