Tăntălăul și gogomanul: 2 hoți au sunat la Poliție ca să-i ajute la transportarea obiectelor pe care le furau

04 Ian 2023
Tăntălăul și gogomanul: 2 hoți au sunat la Poliție ca să-i ajute la transportarea obiectelor pe care le furau

Polițiștii din Florida au arestat doi spărgători care se presupune că s-au dat de gol, după ce unul a sunat la 911, intenționând să ceară ajutor poliției pentru a muta bunurile dintr-o casă în care au pătruns prin efracție, au spus autoritățile, conform The Guardian.

Lanțul de evenimente a început să se desfășoare în jurul orei 1 dimineața, sâmbătă, în Kissimmee, la aproximativ 10 kilometri de Orlando. Un magazin cu discount, Dollar General, a fost spart și „mai multe articole furate”, a declarat biroul șerifului din județul Polk, documentând presupusul incident printr-o declarație de arestare și o postare pe Facebook.

În timp ce ofițerii examinau imaginile de pe camerele de securitate din magazin, unul a recunoscut un suspect, identificat drept Martin Gonzalez-Garcia, dar autoritățile nu l-au putut localiza imediat. Mai târziu în acea zi, însă, a existat un apel de urgență la 911, la care „nimeni nu a vorbit”.

Când polițiștii au ajuns la casa de la care a venit apelul, a fost evident că acolo nu locuia nimeni. Ofițerii au găsit totuși „o ușă deschisă” și au intrat în casă „pentru a se asigura că totul este în regulă”. Acolo i-au găsit pe Gonzalez-Garcia și o femeie, Ashializ Roldan-Oscacio, descrisă ca fiind iubita lui Gonzalez-Garcia. Nici unul nu avea „legături cu proprietarii casei și nu aveau ce căuta acolo”, au spus autoritățile.

Gonzalez-Garcia a fost arestat pentru că ar fi spart magazinul și casa în care au fost descoperiți. Roldan-Oscacio a fost acuzat de spargerea casei.

„Și apoi a venit recunoașterea surprinzătoare a lui Liz...”, a spus biroul șeriful în postarea sa pe Facebook.

„Ea a spus că a sunat la 911 pentru ca oamenii legii să-i ajute pe ea și pe Martin să-și mute bunurile din casă (cea pe care o spărseseră și furau diverse lucruri) și că încercau să ajungă la aeroport, pentru că voiau să meargă la New York pentru weekend.

„Polițiștii i-au ajutat cu bunurile lor și i-au dus, dar nu a fost la aeroport”, a spus biroul șerifului.  Potrivit declarației de arestare, Gonzalez-Garcia a spus că „a comis spargerea de la magazin pentru că trebuia să obțină articole pentru a le vinde și astfel să facă rost de bani”.

Declarația pe propria răspundere mai spune că Gonzalez-Garcia „a declarat că știe că ce a făcut este greșit, dar avea nevoie de bani [și] a declarat că știe că reședința nu este a lui și că nu are permisiunea de a intra, dar a trebuit să intre pentru a scăpa de frigul de afară".

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră