160 de tone de cereale ucrainene au fost vărsate în Polonia : cele mai mari pagube produse pâna acum

25 Feb 2024
160 de tone de cereale ucrainene au fost vărsate în Polonia : cele mai mari pagube produse pâna acum

În noaptea de 24-25 februarie în Polonia, exporturile de cereale ucrainene au suferit cele mai mari pagube de la începutul protestelor fermierilor, atacatorii distrugând 160 de tone de cereale ucrainene, scrie European Pravda 

În Polonia, au avut loc cele mai mari pagube aduse cerealelor ucrainene de la începutul protestelor fermierilor - în total, atacatorii au deteriorat 160 de tone de cereale ucrainene.

Acest lucru a fost raportat de Ministerul Dezvoltării Comunităților, Teritoriilor și Infrastructurii din Ucraina, scrie „Evropeyska Pravda”.

„Un nou act de vandalism - în noaptea de 24 spre 25 februarie, produse agricole ucrainene din 8 semi-remorci au fost împrăștiate în stația Kotomiezh. Marfa tranzita către portul Gdańsk, de unde trebuia trimisă în alte țări ale lumii”, spune mesajul. 

Acesta este al patrulea caz de vandalism în gările poloneze și al patrulea caz de impunitate și iresponsabilitate, a comentat Oleksandr Kubrakov, ministrul Dezvoltării Comunitare, Teritoriilor și Infrastructurii.

 „Partea ucraineană își îndeplinește cu fidelitate obligațiile și, în conformitate cu acordurile cu guvernul polonez, nu exportă unele tipuri de produse agricole pe teritoriul Poloniei. Acest lucru a fost confirmat la nivel oficial - nici cereale, nici porumb, nici rapița nu rămân acolo”, a spus Kubrakov.

Mass-media poloneză relatează că vagoanele transportau porumb. La fața locului au sosit prompt reprezentanți ai autorităților locale și ai poliției. În prezent, nu sunt furnizate informații despre atacatori și despre motivele acțiunilor lor.

Anterior, cerealele ucrainene erau aruncate din camioane și vagoane de cale ferată în apropierea graniței polono-ucrainene.

Primul astfel de caz cu cereale s-a întâmplat cu camioanele care trebuiau să transporte cereale în tranzit prin Polonia la punctul de control „Dorogusk” la începutul lunii. Guvernul polonez și-a cerut scuze pentru acest incident. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră