Sute de protestatari anti-Israel au ocupat holul clădirii New York Times și l-au acuzat pe Biden că sprijină „genocidul”

10 Noi 2023
Sute de protestatari anti-Israel au ocupat holul clădirii New York Times și l-au acuzat pe Biden că sprijină „genocidul”

Sute de protestatari anti-Israel îl acuză pe Biden că sprijină „genocidul” în timp ce au ocupat clădirea NY Times, scrie New York Post

Sute de protestatari anti-Israel au ocupat joi după-amiază holul clădirii New York Times, în timp ce au cerut eliminarea statului evreiesc și l-au acuzat pe președintele Biden că sprijină „genocidul”.

Mulțimile de demonstranți au etichetat Israelul drept „stat terorist” în timp ce scandau „De la râu la mare, Palestina va fi liberă” – o expresie care cere eradicarea Israelului – în timp ce mărșăluiau prin centrul orașului New York joi seară.

Mitingul este cel mai recent dintr-o serie de proteste aprinse care au cuprins New York-ul de la atacul terorist al Hamas din 7 octombrie, atac care a determinat Israelul să lanseze lovituri de răzbunare.

„Biden, Biden, nu te poți ascunde, susții genocidul”, au mai strigat protestatarii la doar câteva ore după ce președintele le-a spus reporterilor că „nu există nicio posibilitate” de încetare a focului între Israel și Hamas.

Protestatarii au ocupat holul clădirii New York Times în timp ce alții cântau în afara ei și au împărțit copii false ale ziarului cu titlul „Crimele de război din New York”.

„Vom continua să tragem socoteală New York Times... pentru incitarea la genocid”, au răsunat scandările. „Nici un ban pentru New York Times. Nici un ban pentru crimele Israelului." 

„New York Times, nu te poți ascunde, ești complice la genocid.”

Ei au scandat, de asemenea, „F–k New York Times” și „Spune adevărul”.

Polițiștii se aflau în hol cu ​​protestatarii și ulterior au reușit să elibereze zona.

La începutul mitingului, demonstranții au escaladat statui în afara Bibliotecii Publice din New York, unde au fluturat steaguri palestiniene.

Un student absolvent de la NYU în vârstă de 22 de ani a fost agresat de protestatari și împins după ce a strigat în ebraică „Trăiască frumosul stat Israel” în timp ce ținea un afiș cu un ostatic israelian răpit de Hamas.

„Am intrat, am stat acolo și am simțit nevoia să fiu singura voce din toată mulțimea care e împotrivă”, a declarat Nathaniel Israel Birshtein. A spus că se îndrepta spre casă de la un seminar.

„Am scandat în ebraică, ceea ce înseamnă „Trăiască Poporul Israel” sau „Viață Poporului Israel” și o multime a venit la mine, strigând, unul dintre ei mi-a luat afișul din mână”, a spus studentul care are familie în Israel. „Nu este o ființă umană răpită? Apoi au strigat „întoarce-te în Israel”.

„Este o nebunie.”

Birshtein i-a criticat, de asemenea, pe evreii ortodocși care s-au alăturat protestului anti-Israel, numindu-i „gunoaie” cărora ar trebui să le fie „rușine”.

Unul dintre rabinii la care se referea Birshtein, rabinul Yisroel Dovid Weiss a declarat pentru The Post că el și grupul cu care se afla îi îndeamnă pe liderii mondiali „să nu se alăture ucigașilor sionişti”.

„Cu ajutorul celui atotputernic, suntem aici, pentru că s-a împlinit o lună de măcelărire a oamenilor buni din Palestina, a oamenilor buni din Gaza. Este bombardat în numele meu și al iudaismului”, a argumentat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră