Sute de oameni se luptă să salveze un băiețel de doar 10 ani căzut într-un puț

02 Ian 2023
Sute de oameni se luptă să salveze un băiețel de doar 10 ani căzut într-un puț

Autoritățile vietnameze luptă împotriva timpului în timp ce încearcă să salveze în viață un băiețel de 10 ani într-o fântână, în urmă cu mai bine de 48 de ore, în provincia Dong Tap, în regiunea Deltei Mekong.

Alarma a fost trasă în ajunul Anului Nou și din acea zi nu s-a mai putut stabili contactul cu copilul care a dispărut în carieră pentru a obține un stâlp de ciment la șantierul unde se construiește noul pod, conform thenatioupdate.com

Potrivit presei locale, Tai Li Hao Nam și prietenii săi încercau să strângă fier vechi pentru a le vinde când acesta a dispărut în pământ, aspirat într-o gaură de doar 25 de centimetri în diametru și 35 de metri lungime.

Luni după-amiază, salvatorii de la fața locului au coborât o cameră de filmat prin deschiderea puțului pentru a încerca să localizeze copilul, dar nu au reușit să obțină contact vizual cu Tai Lee Hao Nam.

„Nu pot să înțeleg cum a căzut în această coloană goală de beton de doar 25 cm lățime și a fost presat în pământ la 35 de metri”, a declarat Le Hoang Bao, directorul Departamentului de Transport din Vietnam, pentru Tuoi Tre News. Provincia Dong Thap. În acest moment, sute de oameni vor lucra la fața locului și vor încerca să ia copilul în viață.”

Salvatorii pompează oxigen în puț de sâmbătă. Lucrările de salvare au inclus forarea și înmuierea pământului din jurul țevii, astfel încât să poată fi săpat și eliberat copilul.

„Facem tot posibilul. Încă nu putem spune absolut nimic despre starea băiatului”, a spus salvamarul luni pentru AFP.

Între timp, prim-ministrul vietnamez Pham Minh Chin a cerut serviciilor federale de salvare să se alăture salvatorilor locali într-un efort cât mai mare pentru a salva copilul.

Cao Thanh Xuan, secretarul Comitetului de Partid al districtului Thanh Binh, a declarat că a petrecut toată noaptea de sâmbătă la locul incidentului. Districtul a mobilizat toate resursele posibile pentru a-l salva pe băiat.

„Singura modalitate este să găuriți pe cele două părți ale grămezii și să-l scoateți din pământ. Oficialii caută în mod proactiv modalități de a-l ajuta pe băiat”, a adăugat Xuan.

„Este imposibil să aruncați frânghii pentru a-l salva, deoarece puțul de beton este prea îngustă, victima nu poate lega frânghia în jurul corpului său, a spus un salvator.

Vicepreședintele Comitetului Popular Dong Thap, Huynh Minh Tuan, care a rămas la locul incidentului de sâmbătă după-amiază, a declarat că va mobiliza toate resursele posibile pentru a-l salva pe băiat.  

„Incidentul este rar. Cu vehicule și echipamente disponibile, ne străduim să venim cu cea mai bună soluție de salvare”, a spus Tuan. „Nu ne vom da bătuți niciodată”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră