Suspectul în tentativa de asasinare a lui Trump, Ryan Routh, a fost intervievat de Newsweek România în 2022: el a ajutat la recrutarea de străini pentru a lupta în Ucraina

16 Sep 2024
Suspectul în tentativa de asasinare a lui Trump, Ryan Routh, a fost intervievat de Newsweek România în 2022: el a ajutat la recrutarea de străini pentru a lupta în Ucraina

Autoritățile l-au identificat pe bărbatul arestat duminică în legătură cu a doua tentativă de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump.  Suspectul în tentativa de asasinare a lui Trump, Ryan Wesley Routh, a fost intervievat de Newsweek România în 2022. Potrivit interviului, el a ajutat la recrutarea de voluntari străini pentru a lupta pentru Ucraina, scrie ziarul local TampaFreepress

Potrivit Fox News, citând „două surse de aplicare a legii”, Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat de Biroul Șerifului din regiunea Martin după ce a fugit de la fața locului.

Routh ar fi fost înarmat cu o pușcă de asalt în fața Trump International Golf Club, în ​​timp ce Trump juca golf duminică după-amiază.

El a reușit să-și împingă vârful armei prin gardul din afara clubului de golf, au spus autoritățile.

Era la 300 până la 500 de metri distanță de Trump. Serviciul Secret l-a zărit pe Routh și a deschis focul.

Routh a reușit să scape, dar ulterior a fost oprit de autorități și arestat. A fost găsit cu două rucsacuri și o cameră GoPro. Pușca a fost recuperată din tufișurile din afara terenului de golf.

Este a doua încercare împotriva vieții lui Trump în două luni.

Centrul de crimă în timp real din West Palm Beach a procesat rapid informațiile, iar vehiculul a fost urmărit pe autostrada I-95 îndreptându-se spre Martin County. Adjuncții șerifului din Martin au oprit mașina și l-au reținut pe suspect. La fața locului a fost adus un martor, iar bărbatul a fost identificat în mod pozitiv ca fiind persoana văzută fugind de la fața locului.

La locul unde se ascundea suspectul, oamenii legii au recuperat o pușcă în stil AK-47 echipată cu lunetă, împreună cu două rucsacuri care conțineau plăci ceramice și o cameră GoPro, indicând că suspectul ar fi plănuit să-și filmeze acțiunile. Agentul Serviciului Secret care a observat inițial amenințarea a fost poziționat cu o gaură în fața locului în care juca Trump și l-a angajat imediat pe suspect, făcându-l să fugă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră